glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Copilă de 15 ani, bătută și obligată să se prostitueze. „Peștele” a fost prins după ce fata a sunat la 112 și a anunțat că e sechestrată într-un apartament

O copilă, în vârstă de 15 ani, a trecut prin momente groaznice, timp de mai bine de o lună. Ea a fost bătută și obligată să se prostitueze, inițial pe DN7, în zona localității Sântandrei, iar apoi în municipiul Alba Iulia, unde cel care o exploata a închiriat un apartament și îi recruta clienți prin intermediul unui site de publicitate. Bărbatul a fost prins de polițiști de la BCCO Alba-Iulia, după ce fata a sunat la poliție. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Coșmarul copilei a început în luna februarie. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia susțin că, atunci, Mihăiță Marius Lingurar a recrutat o minoră în vârstă de 15 ani, pe care, prin agresiuni fizice şi psihice, a obligat-o la practicarea prostituției. „Inițial, minora a fost exploatată sexual în zona localităţii Sântandrei, judeţul Hunedoara, iar ulterior, inculpatul a transportat-o în municipiul Alba Iulia, unde acesta a închiriat un apartament, clienții fiind recrutați prin intermediul unui site  de publicitate. În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a constatat că relațiile sexuale se consumau în apartamentul închiriat, iar tarifele variau între 100 și 300 lei. Banii obținuți din practicarea prostituției erau însuşiţi integral de către inculpatul Lingurar Mihăiță Marius, acesta amenințând-o și agresând-o fizic pe minoră dacă respectivele câștiguri nu erau suficiente”, spun anchetatorii DIICOT Alba Iulia.

O altă victimă, găsită în apartament

Drama tinerei a luat sfârșit la mijlocul lunii martie, atunci când fata, nemaisuportând chinurile la care era supusă a sunat la 112 și a cerut ajutorul poliției. „La data de 16.03.2017, pentru a-şi asigura scăparea, minora a apelat numărul de urgență 112  reclamând faptul că este sechestrată în apartamentul menționat. Urmare a apelului de urgenţă organele de poliţie au intervenit la locaţie ocazie cu care pe lângă persoana vătămată a mai fost identificată o altă persoană de sex feminin practicând și ea prostituția”, mai spun procurorii DIICOT. Anchetatorii au descoperit din verificările efectuate că, prin intermediul site-ului de publicitate, inculpatul Mihăiță Marius Lingurar a postat mai multe fotografii nud care o înfăţişau pe minoră, în vederea atragerii de clienți pentru întreținerea de raporturi sexuale.

La data  de 23.03.2017 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Lingurar Mihăiță Marius, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori și pornografie infantilă, iar vineri acesta a fost arestat de magistrații Tribunalului Alba pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă.

Tags