glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Controale în pediatriile din judeţ. Inspectorii sanitari au aplicat şase avertismente pentru neregulile din spitale

Mobilier vechi, condiţii precare de igienă şi mucegai. Sunt doar câteva nereguli identificate de inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara în urma controalelor efectuate în secţiile de pediatrie din judeţ. Pentru toate aceste deficienţe, reprezentanţii DSP Hunedoara au aplicat şase avertismente.

În urmă cu o săptămână, inspectorii din cadrul DSP Hunedoara au desfăşurat o acţiune de control în secţiile de pediatrie din judeţ. Verificările s-au desfăşurat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, Spitalului Orăşenesc Haţeg, Spitalului Municipal Lupeni, Spitalului de Urgenţă din Petroşani, Spitalului Muncipal „Alexandru Simionescu” din Hunedoara, Spitalului Municipal Brad, Spitalului Municipal Orăştie şi Spitalului Municipal Vulcan. Inspectorii au verificat dacă respectivele secţii ale spitalelor îndeplinesc legislaţia sanitară în vigoare. În urma verificărilor, organele de control au identificat mai multe abateri de la normele legale, fapt pentru care au aplicat şase avertismente. „Au fost identificate probleme ale circuitelor sanitare, dar care au fost rezolvate ulterior. De asemenea, în majoritatea acestor secţii controlate mobilierul este vechi, iar problemele de igienă sunt aceleaşi care apar în orice unitate de tip sanitar”, spun reprezentanţii DSP Hunedoara.

Nevoia reparaţiilor capitale la Pediatria Deva, subliniată din nou

Purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău, a confirmat, pentru Glasul Hunedoarei, că starea în care se regăseşte clădirea care găzduieşte secţia de Pediatrie din Deva este una deplorabilă: „În ceea ce priveşte secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Deva, acolo se efectuează programul de igienizare lunar, dar, din păcate, secţia are nevoie de reparaţii capitale sau trebuie să fie mutată în altă clădire, lucru care am înţeles că se va şi întâmpla în perioada următoare. Cu cât mai repede însă, cu atât mai bine. În concluzie, problemele identificate în pediatriile din judeţ nu au fost majore, nu au pus în pericol actul medical, dar totuşi inspectorii au aplicat şase avertismente. Mai mult, şefii de secţii şi managerii de spitale cunoşteau aceste probleme şi le-au sesizat în programele de conformare.”