NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Containere pentru haine, încălţări şi jucării uzate
Containere 1 - foto Primaria Hunedoara

Containere pentru haine, încălţări şi jucării uzate

Ieri au apărut în Hunedoara 12 containere în care localnicii pot arunca doar haine, încălţăminte şi jucării uzate. Proiectul este derulat în parteneriat cu Organizaţia „Caritas” din Alba Iulia şi nu presupune vreun efort financiar din partea Primăriei.

„Noi am pus la dispoziţie spaţiile pentru amplasarea containerelor, iar de gestionarea acestora se vor ocupa partenerii Primăriei. Vrem să mai diminuăm astfel din dezordinea care se produce la punctele de colectare a deşeurilor menajere, puncte pe care, de altfel, dorim să le transformăm în platforme îngropate şi chiar avem în derulare o licitaţie pentru 20 dintre ele, dintr-un total de 50”, declară primarul Dan Bobouţanu.

Iniţiatorul proiectului este consilierul local UDMR Kofity Zoltan, care pune accentul şi pe scopul social al acestuia: „Sunt trei efecte ale proiectului: îmbunătăţim sistemul de selectare a deşeurilor, hainele şi încălţările care sunt folosibile ajung la persoane nevoiaşe şi, în plus, se îmbunătăţeşte imaginea oraşului în ochii turiştilor” .

Conform reprezentanţilor Primăriei Hunedoara, hainele şi perechile de încălţăminte care sunt utilizabile vor ajunge la case de copii şi cămine de bătrâni. Celelalte vor fi sortate şi trimise spre reciclare la fabrici specializate.

Containerele pentru haine, încălţăminte şi jucării uzate sunt amplasate în Centrul Vechi, în apropierea Catedralei, pe Lipscani, la Piaţa Obor, în Micro 7, pe strada Viorele, în intersecţia de la Union, în intersecţia b-dului Dacia cu str. Mihai Viteazu, la Poşta Veche şi la intersecţia străzilor Gheorghe Lazăr şi I.L. Caragiale.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

SECUND Hunedoara - Parcul Corvinul 0010

Primăria Hunedoarei face calcule pentru clădirea din parc. Procedurile pentru demolarea clădirii ridicată ilegal în Parcul Corvin se prelungesc

Primăria Hunedoarei nu poate avansa o dată exactă la care vor începe lucrările de demolare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *