glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Constituția spune că PSD trebuie dizolvat. Vor scăpa pesediștii de gașca din Sud?

Până la urmă, „un partid care militează împotriva statului de drept poate fi dizolvat” – asta spun art. 40 (2) din Constituție și art. 42 (1) din Legea partidelor. Vi se pare că PSD face altceva acum?

Nu-i mai interesează nici de Comisia Europeană, nici de Comisia de la Veneția, au ajuns la faza în care nici dacă am fi dați afară din Uniunea Europeană n-ar renunța la violarea justiției. Furăciunile de sute de milioane de euro i-au împins până în punctul în care nu mai pot da înapoi, și-au fortificat o gașcă din Teleroman, Olt, Dolj, Giurgiu – și de acolo împroașcă toată țara. Da, statul român asta înseamnă acum: o gașcă din Sud, alimentată de tăcerea sau frica celorlalți. Rezultatul? – divizii de proști loiali,  puși să conducă instituții esențiale. Așa se face un stat prizonier, așa au făcut și comuniștii în ’47, așa a făcut și Iliescu în ’90.

Va fi ori/ori. Ori pesediștii normali, cei care înțeleg social-democrația din prisma interesului public, îl vor da jos pe repetentul din Teleorman, ori statul va trebui să redevină onest cu sine și justiția să își spună cuvântul. Ce se întâmplă acum e mai mult decât o manevră personală, se pun în pericol opțiunile euroatlantice ale României; lipsa pesediștilor din Comisia de Apărare a fost un semnal că Dragnea poate, la o adică, să dea peste cap aceste opțiuni și că e dispus să radă țara asta pe termen lung. A fost prins cu minciuna, zisese că senatorii au lipsit din comisia aia pentru că au fost în vizită la un poligon SPP – s-a dovedit că nu era programată nicio vizită. Minte în continuare că DNA îl vânează – când de fapt ancheta pentru furtul fondurilor europene e pornită de la Oficiul Anti-Fraudă de la Bruxelles.

Acum e consiliat să mute subiectul pe Iohannis, evitând cu orice preț să pronunțe inițialele OLAF. De aici, discursul va merge spre împărțirea în două a României – una cu ochii beliți la televiziunile de partid și una care stă în stradă, luminând cerul și cântând imnul. Or, aici ar trebui să intervină ori pesediștii normali, ori justiția. Dacă social-democrații cu capul pe umeri vor ieși din hibernare și vor stopa jocul ăsta dement, PSD mai are o șansă. Dacă Dragnea va rămâne în fruntea partidului și va continua să facă pulbere statul de drept, legea spune că PSD trebuie interzis. Iar dacă niciuna dintre acestea nu se va întâmpla, să nu te miri că vom intra într-un faliment răsunător – acuma, la o sută de ani de existență a unui stat care a uitat, tot de o sută de ani, să fie onest cu sine însuși și să deie de pământ cu leprele.

2 Comments

  1. cu tot respectul: „trebuie” sau „poate”?; in titlul articolului „trebuie dizolvat”, in citatul din constitutie „poate fi dizolvat”

Vezi și

Close