glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Consiliul Judeţean Hunedoara pune frână constructorilor de autostrăzi

~~Hotărârea de Consiliu Judeţean care prevede taxarea autovehiculelor cu încărcarea mai mare de 5,5 tone pe axă, care utilizează drumurile judeţene, a fost modificată după ce Prefectura Hunedoara a atacat-o în contencios administrativ.

Aleşii judeţeni au înlăturat „ambiguităţile” semnalate de Prefectură cu o enumerare care face discriminare între transportatori şi pune beţe în roate constructorilor de autostrăzi. Conform actului normativ modificat 
„Taxele speciale de utilizare a drumurilor judeţene se instituie pentru persoanele fizice şi juridice care dețin/utilizează autovehicule/ansambluri de vehicule care transportă bunuri divizibile provenite din exploatarea balastierelor, carierelor, material  lemnos, fier vechi, materiale provenite din haldele de steril, zgură și pământ, care au masa maximă pe axă mai mare de 5,5 tone și folosesc drumurile publice județene din județul Hunedoara”. În aceste condiţii transportatorii care vor căra orice altă marfă la fel de grea ca cele enumerate nu vor plăti taxa de drum cu toate că vor avea o încărcare pe osie similară.