NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Consiliul de Administraţie al CEH vrea să liniştească sindicatele
Angajaţii CEH nu vor mai fi trimişi acasă, lunea, cu 75 la sută din salariu, pentru că e nevoie de mai multă energie electrică şi, implicit, huilă.
Angajaţii CEH nu vor mai fi trimişi acasă, lunea, cu 75 la sută din salariu, pentru că e nevoie de mai multă energie electrică şi, implicit, huilă.

Consiliul de Administraţie al CEH vrea să liniştească sindicatele

Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara este de acord cu suspendarea măsurii de întrerupere temporară a activităţii (ITA) şi promite că va analiza activitatea echipei de management care a condus compania în ultimele luni. În aceste condiţii, cel puţin minerii nu mai au de gând să protesteze.

Ieri a avut loc la Bucureşti o şedinţă a Consiliului de Administraţie al CEH la care a fost invitat şi preşedintele Sindicatului „Muntele”, Darius Câmpean. La finele întrevederii, acesta a părut relativ mulţumit de rezultate.

Unele revendicări acceptate, altele analizate

„ITA nu se mai aplică, se suspendă această măsură. Consiliul de Administraţie ne-a dat asigurări că se vor face eforturi pentru aprovizionarea minelor şi termocentralelor cu materialele strict necesare. În ce priveşte solicitarea noastră de a fi demisă conducerea CEH, ni s-a spus că se va face o analiză a activităţii acesteia iar în funcţie de concluzii se vor lua măsuri. Oricum, domnul Nica (acum director general adjunct, fost lider al minerilor – n.red.) nu va mai avea atribuţii în relaţia cu sindicatele. Ni s-a promis şi că se va analiza serios propunerea noastră ca persoanele pensionabile să nu mai ocupe funcţii de conducere. Avem promisiuni că se va deconta şi transportul angajaţilor la locul de muncă”, declară Câmpean.

Zilele trecute, Petre Nica l-a acuzat pe Darius Câmpean de faptul că i-a împins pe minerii de la Lupeni să protesteze favorizând interesele PSD. „Da, sunt membru PSD, lucru pe care l-am menţionat şi în scris, la sindicat, cu ani în urmă. Da, m-am întâlnit cu domnul Laurenţiu Nistor (liderul PSD Hunedoara – n.red.) pentru a-l ruga să ne ajute să salvăm CEH. Atâta tot. Sunt membru PSD la organizaţia Lupeni, un simplu membru, fără ambiţii de senator (aluzie la candidatura lui Petre Nica, la Senat, din partea PMP)”, precizează actualul lider al Sindicatului „Muntele”.

Melczer: „Nu mi-am făcut vise pe termen lung”

Directorul general al CEH, Michael Melczer, spune că măsura întreruperii temporare de activitate (care ar fi afectat cu 20 la sută salariile a aproape jumătate dintre angajaţi) este suspendată în principal datorită faptului că societatea trebuie să producă, acum, mult mai multă energie electrică, dată fiind situaţia meteo din ţară. În ce priveşte o posibilă schimbare a sa din funcţie, Melczer declară că nu ar fi luat prin surprindere. „ITA se suspendă pentru că e nevoie de tot personalul la termocentrale, mai ales acolo. Activitatea managerială a CEH este monitorizată şi analizată permanent, aşa că nu văd de ce ar fi necesară o analiză suplimentară. Ea se poate face, dar pe o perioadă mai lungă de două luni. Da, domnul Nica nu va mai avea atribuţii pe relaţia cu sindicatele. S-au certat ei între ei, sindicaliştii nu-l aveau la inimă, iar Consiliul de Administraţie a decis. În ce priveşte o posibilă schimbare a mea, eu, de la bun început, de când am venit la CEH (la finele lui octombrie 2016 – n.red.) nu mi-am făcut vise pe termen lung. Oricând putem fi schimbaţi, şi unii şi alţii”.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

Untitled1

Mişule, noi te dorim, că ca tine nu găsim!

Chiar dacă este deja o expresie uzată, vorba cu bârna din ochiul propriu şi paiul …