glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Consilier local, exclus din ALDE. Mihai Mica: „Eu încă-mi permit să lupt pentru principiile care mă mai ţin în ţara asta”

Liderii Organizaţiei Judeţene ALDE Hunedoara au anunţat ieri, oficial, exluderea lui Mihai Mica din partid. Aceştia aşteaptă acum finalizarea procedurilor legale pentru ca Mihai Mica să poată fi înlocuit în Consiliul Local Deva cu Virginia Lucaciu, următoarea pe lista ALDE. Sunt şanse să aştepte destul de mult.

Conform preşedintelui ALDE Hunedoara, decizia de excludere din partid a fost luată de organizaţia locală Deva a formaţiunii şi reconfirmată de către Delegaţia Permanentă de la nivel judeţean cu 47 de voturi pentru, două împotrivă şi cinci abţineri. „Conform statutului, un membru de partid este obligat să participe la activităţile partidului, să nu exprime public luări de poziţie contrare deciziilor sau hotărârilor organismelor statutare ale ALDE, să nu participe la acțiuni sau manifestări contrare intereselor partidului și să nu aibă atitudini ori luări de poziție care să contravină deciziilor și hotărârilor organismelor statutare ale partidului. Pe de altă parte, calitatea de membru se pierde şi prin aderarea la alt partid sau susţinerea publică a altui partid, cu excepţia partidului sau partidelor cu care ALDE se află într-o alianţă”, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, Mircea Moloţ. Acesta a prezentat şi imagini cu Mihai Mica apărând alături de lideri ai Pro România, dar şi o imagine cu Mihai Mica prezent la protestele din ianuarie 2017, îndreptate în principal împotriva Ordonanţei 13.

Nepotrivire

Conform statutului ALDE şi prevederilor legale, Mihai Mica are posibilitatea să conteste decizia organizaţiei judeţene la forurile centrale ale partidului. Dacă nu se schimbă nimic, Mica poate ataca decizia în instanţa de contencios administrativ. Într-o asemenea situaţie, ar putea trece şi un an, sau chiar mai bine, până Prefectura ar putea emite, în condiţii legale, ordinul de încetare a mandatului de consilier local obţinut de Mihai Mica la alegerile din iunie 2016. „Eu le-am explicat colegilor mei din partid că eu nu sunt omul care să îşi reprime opiniile personale şi principiile. Am fost votat de oameni, apoi, acei oameni m-au întrebat dacă sunt de acord cu ce se întâmplă. Eu încă îmi permit să lupt pentru principiile care mă mai ţin în ţara asta. Nu m-am hotărât încă dacă voi contesta sau nu decizia. Cert este că nu am fost trecut prin nicio comisie de disciplină din cadrul partidului. Dacă au decis astfel, înseamnă că ideile şi principiile la care eu ţin nu se mai potrivesc cu ideile şi principiile lor. Le urez succes foştilor mei colegi”, ne-a declarat ieri, Mihai Mica.