glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Consilier local despre inerţia din Primăria Deva: „Cel mai mare partid este partidul funcţionarilor publici”

Doi consilieri ALDE au încercat ieri să-şi prezinte activitatea. Aproape invariabil, la capitolul „rezultate”, a apărut aceeaşi concluzie: „Nu se poate, din cauza sistemului”.

„Noi nu ne rezumăm doar la a participa la şedinţele de comisii şi cele de Consiliu Local. La iniţiativa domnului Nicu Sav, ţinem şi audienţe şi încercăm să ne implicăm atât în rezolvarea problemelor semnalate de cetăţeni cât şi în probleme ceva mai ample. De exemplu, am identificat o soluţie de reducere a costurilor la Aqualand prin programul «Casa Verde», unde se poate beneficia de o finanţare de până la 3 milioane de lei pentru panouri foto-voltaice”, a declarat Virginia Lucaciu, devenită membru al CL Hunedoara abia în luna februarie a acestui an.

Ceva mai multă experienţă în postura de ales local are Nicu Sav, cel care, în luarea sa de cuvânt a declarat că a semnalat foarte multe probleme în oraş, însă majoritatea acestora nu şi-au găsit rezolvare. Una dintre cele mai deranjante, spune Nicolae Sav, este cea a persoanelor care ocupă abuziv un fost cămin de nefamilişti din apropierea ştrandului, persoane care aprind focuri în clădire şi deranjează toţi locatarii blocurilor din zonă: „Am discutat cu responsabili din Primărie şi din Poliţia Locală şi mi s-a spus că acei oameni nu pot fi scoşi din clădire pe timp de iarnă, pur şi simplu”. În momentul în care reporterii i-au atras atenţia că, de fapt, Poliţia Locală ar trebui să aibă bază legală pentru a da amenzi în astfel de situaţii şi că, dacă nu are, chiar consilierii ALDE ar putea iniţia un proiect de hotărâre, Nicu Sav a replicat: „Da, facem proiect, dar, ştiţi cum e, trebuie să-l treci prin mai toate direcţiile Primăriei şi, acolo, poate suferi modificări”.

Întrebat fiind dacă a observat vreo schimbare în Primăria Devei, după schimbarea conducerii instituţiei, consilierul local ALDE a declarat: „Florin Oancea merită felicitări pentru că a avut curajul de a face o restructurare de personal. Pe de altă parte, cred că ştiţi că, de fapt, cel mai mare partid din România este partidul funcţionarilor publici. Sperăm să se schimbe şi modul de gândire al oamenilor (din Primărie – n.red.)”.