glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Concurs mai ușor pentru candidații la funcția de manager al spitalului. Banii pentru dotarea noii aripi a unității sanitare, la rectificarea bugetară din vară, după ce va fi ales noul director

Consiliul Județean Hunedoara va organiza un nou concurs pentru funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Deva, în aproximativ o lună. Anunțul va fi publicat la începutul săptămânii viitoare, dar regulamentul de concurs a fost schimbat. Candidații nu vor mai da un test grilă, ci vor avea parte de întrebări, la care ei vor trebui să formuleze răspunsurile. Abia după concurs, va demara acordul cadru pentru susținerea licitației de dotare a noii aripi a unității sanitare.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, organizarea concursului și desemnarea unui manager sunt primordiale pentru spital. După o încercare nereușită de desemnare a unei persoane care să poată îndeplini această funcție, Consiliul Județean a luat decizia de a schimba regulile concursului. Practic, proba care le-a dat bătăi de cap candidatelor Livia Oros și Mihaela Poenar, respectiv testul grilă, a fost eliminată, în locul său fiind introdusă o altă probă scrisă. La concursul precedent, deși avea nevoie de un punctaj peste 7, Livia Oros, fost manager interimar al spitalului, a obținut doar 4,9. În aceeași situație se află și Mihaela Ioana Poenar, care vine din lumea bancară, și care a reușit să obțină doar 4,3 puncte. Ambele candidate au depus contestații, care au fost respinse însă, contestații care privesc regulamentul, dar și lipsa de transparență a comisiei de concurs. Noua regulă vine, practic, în ajutorul celor care candidează. „S-a lucrat la câteva modificări la ceea ce înseamnă regulamentul de concurs pentru obținerea poziției de manager al spitalului. Proba grilă a fost înlocuită cu o probă formată din întrebări și parte scrisă a fiecărui pretendent. O altă modificare este aceea că, înainte cu 24 de ore de examen, oricine să poată adresa întrebări, întrebări care vor fi adunate la comisie, iar din aceste întrebări, în faza a doua a concursului, se vor alege câteva, la care vor trebui să răspundă candidații”, a spus Mircea Bobora, președintele CJ Hunedoara. Ca o noutate, la susținerea proiectului de management, cea de după proba scrisă, va avea acces oricine, cu mențiunea de a se anunța înainte cu 24 de ore de concurs.

După stabilirea managerului, licitația pentru dotările aripii noi

Fondurile de anul acesta alocate de Ministerul Sănătății Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, pentru continuarea lucrărilor de reparații capitale sunt de 9.500.000 de lei. „Din banii aceștia, se va finaliza policlinica veche, dar se vor face și alte lucrări. Contribuția noastră este de aproximativ 500.000 de lei”, a mai spus Bobora. Singura problemă majoră pe care o are Consiliul Județean este aceea că trebuie să găsească bani pentru dotarea noii aripi a unității sanitare, bani pe care nu îi are disponibili. „Sperăm să găsim soluții la rectificarea bugetară pentru alocarea unor fonduri, astfel încât să putem porni acordul cadru pentru ținerea licitației de dotare a spitalului. Vom găsi bani pentru susținerea acestei activități. De asemenea, trebuie să găsim o formă legală ca din cele 79 de milioane decontate până acum, contribuția de 5% a Consiliului Județean să o putem folosi pentru achiziție de aparatură. Contractul este între constructor și DSP. Noi trebuie să găsim o soluție pentru a intra în el”, mai spune președintele CJ Hunedoara.

Tags

2 Comments

  1. Tot nulitati doriti la spital? Manager interimar,directori interimari,esalonul 2 sefi de serv ad tiv,achizitii nulitati.Sa nu mai pomenim de actuala sefa de personal.Incompetenta intruchipata! Unde ati gasit o d le Demeter? Asta e echipa cu care va mandriti? RUSINE