glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Concurs de şah pentru copii la Deva

Cupa Copiilor la Şah, competiţie organizată de Clubul de Şah Deva, a ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie. Concursul detinat micilor şahişti se va desfăşura la Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva, sâmbătă, 18 iunie, cu începere de la ora 9,30. Înscrierile se fac până la ora 9 în ziua turneului, când va avea loc şedinţa tehnică.

Datele tehnice ale concursului

Concursul este structurat pe două turnee. Turneul A este destinat copiilor sub 15 ani, şahişti legitimaţi, cu CIV/ ELO mai mare de 1002, iar Turneul B copiilor sub 9 ani, nelegitimaţi, cu CIV/ ELO mai mic de 1001. Ambele turnee se desfăşoară în sistem elveţian, pe parcursul a cinci runde.

Ritmul de joc este de 15 minute/ jucător în Turneul A, iar în Turneul B se va juca fără ceas. (În cazul în care se va depăşi timpul estimat pentru o partidă se va pune ceasul cu timp 2 minute/ jucător). Taxa de participare este de 15 lei. Materialele sportive – table, piese şi ceasuri – sunt asigurate de organizatori.

Vor fi premiate primele trei locuri din clasamentul general, precum şi primul clasat de la fiecare categorie de vârstă atât la fete, cât şi la băieţi, adică la grupele sub 6 ani, 7 – 9 ani şi 10 – 15 ani. Primii clasaţi vor primi cupe şi medalii, iar toţi participanţii vor fi răsplătiţi cu diplome şi medalii.

Relaţii şi înscrieri la telefon 0727.541.342 – Cosmin Tătăruş, preşedintele Clubului de Şah Deva.

Tags