glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Concerte, film și două premiere teatrale în acest weekend

Hunedorenii au posibilitatea să ia parte în acest weekend la o serie de evenimente de toate genurile. Cinefilii pot viziona filmul „Câini” la cinematograful devean, iar pasionații de teatru sunt așteptați la două spectacole în premieră. Totodată, la teatrul devean va avea loc un concert extraordinar, susținut de maestrul Eugen Doga, iar la Hunedoara va avea loc concertul intitulat „Parfum autumnal”.

film„Câini”, în reluare la Cinematograful „Patria”

Cinefilii din județ pot viziona în acest sfârșit de săptămână filmul „Câini”, în regia lui  Bogdan Mirică. Pelicula va rula începând de astăzi și până miercuri la Cinematograful „Patria” din Deva, zilnic de la orele 15, 17 și 19. Prețul unui bilet de la ora 15:00 este șase lei, iar de la ora 17:00 și 19:00, biletul costă opt lei. Thriller-ul „Câini”, în regia lui Bogdan Mirică, a fost nominalizat la Trofeul European Discovery 2016 – Prix FIPRESCI, la Premiile Academiei Europene de Film. Cea de-a 29-a ediției a galei care răsplătește performanțele din cinema-ul european va avea loc pe 10 decembrie în Wroclaw (Polonia). Trofeul se acordă în fiecare an unui cineast talentat care a debutat în forță în lungmetraj. Bogdan Mirică a fost remarcat la Cannes, unde a obținut Premiul criticii – FIPRESCI, apoi la TIFF, unde a câștigat Trofeul „Transilvania”, și la Sarajevo, unde „Câini” a obținut două distincții importante. Spectatorii îi vor revedea pe marele ecran pe câțiva dintre cei mai apreciați actori români: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu, alături de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Cătălin Paraschiv, Andrei Ciopec. Acțiunea filmului este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

teatru„Proștii sub clar de lună” și „Punguța cu doi bani” la Petroșani

Pasionații de teatru au ocazia să ia parte la două spectacole, în premieră, la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani. Este vorba despre „Proștii sub clar de lună” în regia lui Crista Bilciu și „Punguța cu doi bani”, a cărei regie este semnată de Andrei Mihalache. Primul spectacol va putea fi urmărit sâmbătă, de la ora 18:00, iar prețul unui bilet este 20 de lei. Cel de-al doilea spectacol este adresat în principal copiilor și va avea loc duminică, de la ora 12:00. Prețul unui bilet pentru adulți este zece lei, iar pentru copii, biletul costă opt lei.

Eugen Doga, în concert la Teatrul de Artă

Compozitorul care a semnat muzica filmului „Şatra” invită toți hunedorenii, la sfârșitul acestei săptămâni, la un concert extraordinar la Teatrul de Artă din Deva. Este vorba despre maestrul Eugen Doga și invitații săi. Evenimentul are loc sâmbătă, de la ora 19:00, și este organizat de Primăria municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva. Biletele sunt puse în vânzare la Centrul Cultural devean, zilnic, între orele 10:00 şi 13:00. Preţul unui bilet este 20 de lei. Academician, compozitor, dirijor şi profesor, Eugen Doga s-a născut la 1 martie 1937, în satul Mocra din Republica Moldova, a absolvit Conservatorul şi Institutul de Arte „Gavriil Musicescu” din Chişinău, iar în prezent trăieşte la Moscova. A compus muzica a peste 100 de filme, însă creaţia sa include şi lucrări de balet, melodii lirice, muzică pentru teatru. A semnat coloana sonoră a peliculelor „Lăutarii” (1971) şi „Şatra” (1975), în regia lui Emil Loteanu şi a filmului de animaţie „Maria Mirabela” (1981), realizat de Ion Popescu Gopo. Totodată, în acest weekend, la Galeria de Arte din Hunedoara va avea loc un concert susținut de Előd Kostyák (violoncel) și Gabriella Brezóczki-Wedewardt (pian), din Kőln, Germania. Evenimentul, intitulat „Parfum autumnal”, se înscrie în seria concertelor organizate de Primăria Municipiului Hunedoara în colaborare cu Asociația Atelierul Cameral Clujean. Din program amintim: lucrări de DVOŘÁK, SCHUMANN, FAURÉ, BRAHMS, ORBÁN, WEINER. Spectacolul are loc duminică, de la ora 19:00. Intrarea este liberă.

Tags