glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Concerte de Crăciun şi lansări de carte, săptămâna aceasta în judeţ

Pe parcursul acestei săptămâni, hunedorenii au posibilitatea să ia parte la o serie de activităţi cultural-artistice. Iubitorii de lectură sunt aşteptaţi la două lansări de carte, iar pasionaţii de cântece de Crăciun sunt invitaţi la concertul de colinde, intitulat „Ce sară-i d’aiasta sară”.

Nicolae Furdui Iancu va colinda la Deva

Sala mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva găzduieşte joi, 21 decembrie, de la ora 18:00, concertul de colinde „Ce sară-i d’aiasta sară”. Cele mai frumoase colinde tradiționale românești vor fi interpretate de Tudor și Nicolae Furdui Iancu și Grupul instrumental „Crai Nou”. Totodată, pe scenă vor urca Ansamblul de datini și obiceiuri „Arcanul” USV Suceava, Bogdan Toma și Formația de dansuri pădurenești „Ciulpăz”, Cristian Fodor, Valentin Crainic și Grupul instrumental „Dor”,  Dubașii din Boz-Brănișca și Ansamblul folcloric „Silvana” al Centrului Cultural „Drăgan Muntean”. Preț unui bilet de intrare este 10 lei. Biletele pot fi achiziţionate de la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Deva și Consiliul Local.

Două lansări de carte

Pasionaţii de lectură sunt invitaţi la două lansări de carte. Este vorba despre lansarea volumului „Corvin Caffé – pseudoroman cu un oltean de… Hunedoara”, al scriitorului Mihai Petre şi volumul de versuri, „Cântecul măturătoarei de fluturi”, al poetului Simion Cozmescu. Prima lansare are loc astăzi, de la ora 17:00, la Galeria de Artă din municipiul Hunedoara, iar cea de-a doua are loc în data de 20 decembrie 2017, de la ora 17:00, la Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene. Lansările de carte sunt organizate de către Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva. În plus, tot pe parcursul acestei săptămâni, Biblioteca Judeţeană organizează o manifestare cultural-educativă prilejuită de împlinirea unui secol de la nașterea scriitorului, inventatorului și futurologului Arthur C. Clarke, intitulată „Arthur C. Clarke – copilărie, spațiu, timp”. Acţiunea are loc marţi, de la ora 13:30, în Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva. Născut la 16 decembrie 1917 în orașul englez Minehead, Arhur C. Clarke este unanim considerat drept unul dintre cei mai importanți și mai îndrăgiți scriitori de literatură SF, alături de celebrii Robert A. Heinlein și Isaac Asimov. Viața și creația lui Arthur C. Clarke, din copilăria petrecută în Anglia, până la ultimii ani pe care i-a trăit în Sri Lanka, vor fi prezentate publicului, cu preponderență elevi de colegiu și liceu interesați de literatura SF. Ca de obicei, în finalul prezentării vor fi adresate întrebări din subiectul urmărit, cei care vor oferi răspunsuri corecte fiind răsplătiți cu frumoase premii constând în cărți și diplome oferite de Biblioteca Județeană.

foto casetaTrei generaţii de pianişti reuniţi într-un recital de excepţie

Melomanii din judeţ au ocazia să ia parte astăzi, la un eveniment muzical de amploare. Este vorba despre un recital de excepție, întrunind trei generații de pianiști. Evenimentul este organizat de Asociaţia ONG – Piano „Modus Vivendi” în colaborare cu Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva şi Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” Deva şi va avea loc la MCDR, de la ora 18:00. În program vor fi: Burgmuller, Haciaturian, Ciortea, Rachmaninov, Liszt, Debussy, Brahms, Prokofiev, Scarlatti, Weber. Intrarea este liberă.

Vezi și

Close