glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Concert de muzică clasică, comedia „All inclusive”, „Sunete de Munte” și Winter Tour, în acest weekend

Pe agenda culturală de timp liber din acest weekend sunt trecute mai multe evenimente cultural-artistice și de divertisment. Melomanii sunt așteptați la un concert de muzică clasică la Colegiul „Decebal”, iar pasionații de teatru au ocazia să vizioneze comedia „All inclusive”. Tinerii petrecăreți și iubitorii sportului alb sunt invitați la Straja și Parâng unde vor avea loc Festivalul „Sunete de munte”, respectiv Winter Tour.

„La Vida Loca” poposește la Deva

Flautistul de origine română Matei Ioachimescu și pianistul venezuelean Alfredo Ovalles, ale căror cariere cunosc consacrarea internațională, invită melomanii la o călătorie în jurul lumii, în cadrul celei de-a treia ediții a turneului „La Vida Loca”. Concertul de muzică clasică, în cadrul turneului, are loc sâmbătă, de la ora 19:00, în Sala „ProArte” a Colegiului Național „Decebal” Deva. Cei doi muzicieni, virtuozi și versatili, au un repertoriu de la muzică barocă la creații contemporane, colaborând cu ansambluri din Europa până în Japonia. Pentru ediția din acest an a turneului, cei doi au selectat partituri care sparg granițele dintre muzica clasică, jazz, ajungând la sonorități pop- rock contemporane. „Matei Ioachimescu și Alfredo Ovalles vă propun să descoperiți că sunetul și ritmul, atunci când cuprind cele mai vibrante emoții de bucurie și nostalgie, senzații ardente, presărate cu umor și energie explozivă, te conduc întotdeauna acasă. Flautul lui Matei Ioachimescu reprezintă instrumentul prin care acest muzician își exprimă nu doar măiestria, pe care și-o potențează cu fiecare zi, ci, deopotrivă, implicarea în activități de mentorat artistic în Austria, Japonia, Ungaria, Croația și România, precum și în angajamentele de diplomație culturală care i-au fost încredințate de actualul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, încă din 2013”, susțin organizatorii concertului de la Deva.

Comedia „All inclusive”, la centrul cultural devean

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva găzduiește astăzi, de la ora 19:00, o comedie spumoasă, a cărei premieră s-a jucat cu casa închisă. Este vorba despre spectacolul „All inclusive”, de Alexandru Popa, cea mai nouă producție regizată de Vlad Zamfirescu. Piesa este presărată cu situații de o ironie comică și replici de tot hazul. Acțiunea gravitează în jurul familiei formate din Maurice (Marius Manole), Margaret (Medeea Marinescu) și fiica lor, Adele (Diana Roman). Ajunși în preajma vârstei de 40 de ani, cu o fiică de 20 de ani, cei doi părinți par să fie într-o căutare perpetuă a unui ideal nedefinit, tânjind mereu după altceva decât ceea ce le-a oferit viața până în acel moment. Existența lor ia o turnură neașteptată atunci când Adele, tânără studentă, anunță că trăiește o poveste de dragoste cu nimeni altul decât profesorul ei, Vincent (Vlad Zamfirescu), de la care așteaptă un copil, iar Maurice traversează criza vârstei de mijloc convins că își va găsi fericirea în brațele veselei Monique (Mirela Oprișor), sora iubitului fiicei sale. Prețul unui bilet este 60 de lei și poate fi achiziționat de la agenția de bilete a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

„Sunete de Munte” și Cupa „Comexim” la Straja

Una dintre cele mai așteptate competiții sportive ale sezonului de iarnă din stațiunea Straja – Cupa „Comexim R” – are loc în acest final de săptămână. Competiția de schi alpin, organziată de Emil Părău, este progamată să se deruleze sâmbătă, pe pârtia din fața Cabanei Montana, înscrierile urmând să aibă loc până la ora desfășurării concursului la terasa Montana. Totodată, începând de astăzi și până duminică, la Straja, are loc și prima ediție a Festivalului de muzică electronică „Sunete De Munte”. Potrivit organzatorilor, evenimentul muzical prevestește primăvara cu un concept inovativ de petreceri cu muzică electronică la cota 1400. Gazdele acestui festival sunt TeraMontana, Edelweiss Apres Ski și Club Aviator. În cadrul show-ului, Dj de renume vor face ca munții Vîlcanului să răsune în ritmurile muzicii tinerei generații. În acest sens, la Straja vor concreta: Rosario Internullo, Breki, Dinsubsol, showcase Albui, Crisstia, Motiv, Robinski, Strigoi, Casian Sky și Tziri.

Winter Tour revine în Parâng

Sâmbătă, Parângul va fi, pentru a doua oară în această iarnă, gazda Winter Tour, ediția a V-a. Potrivit organizatorilor, domeniile schiabile pe care ajunge Winter Tour sunt preferate de schiori pentru stratul de zăpadă generos, pârtiile îngrijite și instalațiile de cablu moderne, iar Domeniul Schiabil Parâng se află printre ele. Noutatea ediției este aplicația de mobil Winter Tour, o jucărie utilă pentru toți cei care ajung pe pârtii și singura aplicație românească gratuită cu skitrack. Prin intermediul aplicației, schiorii pot asculta radio, pot suna la Salvamont și pot să folosească funcția de skitrack pentru a-și urmări evoluția, km parcurși, viteza cu care au schiat, etc. „O zi pe pârtie cu Winter Tour începe dis-de-dimineața, pe schiuri sau placă. Cei mai harnici schiori prind primele urcări cu cele mai plăcute raze de soare și pășesc primii pe urmele perfect lăsate de ratrac. După câteva coborâri și poate câteva căzături, toată lumea ajunge negreșit în lounge-ul Winter Tour, un apre-ski de zi. Aici e de venit cu prietenii pentru pauze bine-meritate, re-energizare, fun, jocuri și premii. Schiori și snowboarderi, profesioniști și amatori, se întrec în sărituri în înălțime și trick-uri (Ollie Jumps), încercăm în booti și în clăpari un sprint la deal, redefinim bulgăreala și-o răsplătim cu carduri de combustibil de la MOL. Avem ultima generație de schiuri disponibile pentru testare și multă bună dispoziție cât e ziua de lungă”, susțin organizatorii.

Spectacol folcloric dedicat Zilei Femeii

Devenii cu mic cu mare sunt invitați luni, de la ora 18:00, la un spectacol folcloric dedicat Zilei Internaționale a Femeii. Intitulat „Cântec pentru mama”, spectacolul va fi susținut de interpreți și grupuri folclorice cunoscute: Gabi Nicolae, Ana Almășana-Ciontea și grupul „Florile Dorului”, Marceluț Gavriluță, Bianca Mariș Sârbu, Ana Gabor, Ovidiu Pâs și George Pârvan. Spectacolul este organizat de Primăria municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” și va avea loc în sala mică a centrului cultural. Intrarea este liberă.

 

 

Vezi și

Close