COMUNICAT DE PRESĂ. Firmele primesc susținere financiară dacă angajează ucenici și stagiari

Camera Deputaților a dat votul final pe legea uceniciei. De aceste reglementări vor beneficia peste 400.000 de tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani. Legea prevede acordarea sumei de 1.125 de lei/lună pentru fiecare ucenic angajat și a sumei de 1.350 de lei/lună pentru fiecare stagiar angajat. Banii sunt primiți, la cerere, de firmele care asigură un loc de muncă tinerilor care vor să învețe o meserie.

Ucenicia și stagiatura reprezintă pași concreți în învățarea unei meserii, iar România are nevoie de oameni calificați, buni meseriași, iar prin noile reglementări se estimează reducerea șomajului, dar și a forței de muncă necalificate.

Tot în Camera Deputaților a fost votat proiectul de lege privind Ordonanța de Urgență a Guvernului 22/2017, prin care se iau măsuri pentru facilitarea accesului fermierilor la finanțare. Ordonanța se adresează cu precădere fermierilor care doresc să cumpere teren și să folosească creditele pentru investiții.

Se simplifică, practic, procedura de garantare, se reduce dobânda până la 2% peste ROBOR, se reduce comisionul de garantare. Prin această măsură, se încearcă sprijinirea producătorilor autohtoni, limitarea exodului din țară al locuitorilor de la sat, stimularea agriculturii.

Cele două proiecte care au primit votul în Camera Deputaților sunt parte a programului de guvernare al PSD.

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Județene a PSD Hunedoara