glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Comuna Ilia rămâne fără „Finanţe Publice”

Trezoreria şi Administraţia Finanţelor Publice ale comunei Ilia îşi vor înceta activitatea în urma restructurării operate de Ministerul Finanţelor după regionalizarea instituţiilor din subordine. Localităţile arondate comunei Ilia vor fi repartizate la Administraţia Finanţelor Publice a judeţului Hunedoara, cu sediul în Deva.

Agenţii economici şi  reprezentanţii administraţiilor publice locale din zona Ilia – Zam vor fi nevoiţi să bată drumul până la Deva ori de câte ori vor avea o problemă la Finanţe sau Trezorerie.

Finanţele din Ilia au scăpat ca prin minune până acum

Administraţia Finanţelor Publice a Comunei Ilia a constituit una dintre excepţiile restructurării pe care le-a făcut în acest domeniu Guvernul Boc. Păstrarea în comuna de pe Valea Mureşului a unei Administraţii Financiare a venit în sprijinul societăţilor comerciale din zonă dar şi a primăriilor care nu mai erau obligate să se deplaseze la Deva pentru a-şi depune declaraţiile fiscale sau ordinele de plată prin trezorerie. Începând de luna viitoare orice operaţiuni legate de relaţia cu Ministerul de Finanţe, ale contribuabililor şi administraţiei din zonă, vor fi efectuate prin Administraţia Finanţelor Publice Hunedoara cu sediul la Deva. Ilia va fi singura localitate hunedoreană afectată de noua restructurare a Direcţiilor Finanţelor Publice. La nivel regional vor mai fi desfiinţate unităţi similare celei din Ilia aflate în Pecica, Curtici şi Băile Herculane, conform declaraţiei Directorului Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Timiş, Lucian Heiuş.

Regionalizarea nu pune contribuabili pe drumuri

Conform declaraţiilor  şefului noii structuri regionale a Finanţelor Publice, Lucian Heiuş, redenumirea Direcţiei Judeţene Hunedoara în Administraţia Judeţeană nu va afecta cu nimic relaţia contribuabililor agenţi economici sau persoane fizice şi ai administraţiei publice locale cu serviciile Ministerului Finanţelor. „Practic atribuţiile rămân aceleaşi, atâta doar că vor fi restructurate anumite servicii conexe, care nu ţineau de relaţia directă cu contribuabilii, ci de organizarea internă. Practic nu va mai fi la nivelul fiecărui judeţ serviciu de personal, administrativ sau contabilitate internă, ceeea ce duce la o scădere a numărului de personal. De asemenea trecerea Direcţiilor Judeţene de Operaţiuni Vamale în subordinea noastră şi transformarea acestora în Birouri Vamale Judeţene va duce la o scădere a numărului de personal. La nivel regional vor pleca din sistem în total circa 200 de oameni”, a declarat Heiuş.