NEWS ALERT:
Home / Comunitate / Competiţia Business Plan, o şansă de integrare a elevilor hunedoreni pe piaţa muncii
Competiţia Business Plan

Competiţia Business Plan, o şansă de integrare a elevilor hunedoreni pe piaţa muncii

Elevii din judeţul Hunedoara care urmează învăţământul profesional şi tehnic au ocazia să-şi dezvolte competenţele antreprenoriale în cadrul unei competiţii. Este vorba despre Competiţia „Business Plan”, care ajunge anul acesta la cea de-aVI–a ediţie.

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează pentru al şaselea an Competiţia Business Plan pentru elevii din învăţământul profesional şi tehnic. Scopul competiţiei este de a dezvolta capacităţile antreprenoriale ale elevilor, facilitând corelarea pregătirii teoretice cu pregătirea practică. Competiţia se desfăşoară pe mai multe etape, iar în judeţul Hunedoara, etapa locală se desfăşoară în perioada 10-24 februarie, iar cea judeţeană în intervalul 10 – 24 martie.

Competiţia Business Plan este înscrisă în Calendarul competiţiilor şi concursurilor şcolare ale MECTS şi vine în sprijinul dezvoltării competenţelor antreprenoriale ale elevilor, prin prezentarea, de către elevii implicaţi, a unor planuri de afaceri ale firmelor de exerciţiu, care se doresc a fi cât mai apropiate de cele ale mediului real de afaceri. În cadrul acesteia, pot să participe toţi elevii înscrişi în cele 21 de unităţi şcolare cu învăţământ profesional şi tehnic, din judeţ”, a precizat inspector şcolar de specialitate în învăţământul profesional şi tehnic Hunedoara, Dana Luiza Cioară.

O şansă în plus pentru angajarea elevilor

Obiectivul general al proiectului este facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a elevilor hunedoreni printr-o serie de acţiuni care pot conduce la creşterea şanselor de ocupare şi de dezvoltare a competenţelor personale şi profesionale ale acestora în scopul îmbunătăţirii tranziţiei de la şcoală la o viaţă activă. În raport cu competenţele care se pot dobândi prin firma de exerciţiu, Competiţia Business Plan facilitează valorificarea spiritului antreprenorial, a iniţiativei simulate prin firma de exerciţiu şi familiarizarea elevilor cu activităţile specifice mediului real economic.

Este o bună şansă pentru elevii hunedoreni de a acumula informaţii depre redactarea unui plan de afaceri. Totodată consider că prin participarea elevilor la competiţie, aceştia vor avea un atu în plus, atunci când vor dori să se angajeze”, a adăugat Dana Luiza Cioară. 

Despre Raluca STROIA

Citește și

sec 4

Notificare de la APIA: Fermieri, aveți 15 zile la dispoziție, altfel pierdeți subvenția!

Fermierii au primit notificări de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *