glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Combustibil furat din utilajele de la autostrada Orăştie – Deva . Hoţi de motorină opriţi cu focuri de armă

Cinci tineri care au sustras peste 200 de litri de motorină, dintr-o autoutilitară şi din mai multe utilaje folosite la construcţia autostrăzii Orăştie – Deva, pe parcursul a două zile, au fost prinşi de poliţiştii simerieni. Pentru prinderea unuia dintre hoţi, oamenii legii au fost nevoiţi să tragă un foc de armă.

Doi dintre cei cinci hoţi au fost prinşi de oamenii legii, marţi noaptea, în jurul orei 00:20, în zona fostului I.A.S. Simeria Veche. Sergiu S., de 23 de ani, din oraşul Călan, şi Ion N., de 22 de ani, din comuna Orăştioara de Sus, au sustras cantitatea de 110 litri de motorină de la utilaje ce acţionau la şantierul autostrăzii Orăştie – Deva. În momentul în care a a fost somat de poliţişti, unul dintre tineri, Sergiu S., a încercat să scape. „Pentru prinderea şi reţinerea acestuia, unul dintre agenţii de poliţie a folosit armamentul din dotare, cu care a efectuat un foc de avertisment în plan vertical. Cantitatea de motorină sustrasă, în valoare de aproximativ 650 de lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi a documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu. Pe numele tinerilor a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

O sută de litri de motorină „aspirată” dintr-o autoutilitară

Ieri noapte, în jurul orei 01:50, Poliţia Oraşului Simeria a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras aproximativ 100 litri de motorină dintr-o autoutilitară parcată pe raza localităţii Bobâlna. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii i-au identificat pe Vasile M., de 23 de ani, Sergiu S., de 33 de ani, şi Petru C., de 26 de ani, toţi din comuna Hărău. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, faţă de cei trei suspecţi continuându-se cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.