glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Colet cu peste 5 kilograme de droguri, interceptat în Deva

Un pachet care conținea peste 5 kilograme de cannabis a fost interceptat și ridicat de polițiști, din Deva. În această „afacere” două persoane au fost reținute. La acțiune au participat și anchetatorii hunedoreni.

DESCHIDERE (1)Potrivit procurorilor DIICOT, drogurile ar fi trebuit să ajungă în Vrancea, dar ele au fost interceptate în municipiul Deva, de anchetatorii hunedoreni. Doi bărbați au fost cei care au pus la punct planul, despre care credeau că este infailibil. „La începutul lunii martie 2018, inculpaţii Ion Cătălin şi Popa Sergiu Paul, împreună cu o altă persoană de sex feminin, s-au deplasat în Spania via Germania, ajungând în oraşul Roqueta del Mar în data de 06 martie 2018. Cele trei persoane au stat în Spania până în data de 20 martie 2018, timp în care inculpaţii Ion Cătălin şi Popa Sergiu Paul au achiziţionat o cantitate de aproximativ 5 kilograme de cannabis contra sumei de 6000 de euro, cannabis-ul cumpărat ambalându-l în opt pachete şi pungi autosigilante peste care s-a aplicat un strat de materie vâscoasă probabil vaselină, toate aceste operaţiuni fiind efectuate în scopul de a nu fi descoperite la un eventual control vamal sau de orice altă natură”, spun procurorii DIICOT. Cei doi suspecți au decis să introducă drogurile în ţară prin intermediul unei firme de curierat rapid, disimulând cantitatea de cannabis  într-o cutie de carton având-ul ca expeditor pe inculpatul Ion Cătălin.

Nouă persoane audiate, două reținute

Scopul celor doi inculpaţi era de a se aproviziona cu cantităţi mari de cannabis pe care să-l introducă în ţară, după care să-l vândă în scopul obţinerii de profit. Aceștia nu au mai apucat însă să vândă drogurile, pentru că au fost prinși în trafic, iar coletul a fost interceptat de ofițerii de la Crimă Organizată. „Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT – BT Vrancea, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au depistat doi bărbaţi, de 26 şi 33 de ani, care s-au întors din Spania, de unde ar fi procurat 5 kg de cannabis, droguri pe care le-ar fi trimis în ţară printr-o firmă de transport internaţional de mărfuri. Coletul a fost interceptat şi ridicat din Deva, judeţul Hunedoara, de poliţişti”, au precizat anchetatorii.

Oamenii legii din Hunedoara, Galați, București, Brăila și Brașov, împreună cu polițiștii din Vrancea au făcut apoi șapte percheziții, în urma cărora au fost ridicate un laptop, 4.000 de lei, 630 de euro, trei telefoane mobile, un grinder metalic şi 65,83 grame de cocaină.

În acest caz, au fost audiate nouă persiane, iar două dintre acestea au fost reținute, fiind acuzate de săvârșirea infracțiunilor de trafic şi consum illicit de droguri de risc şi mare risc şi introducere în ţară de droguri de risc.