glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Co-preşedinţii PNL nu-l vor pe Moloţ înapoi la partid. Fostul lider spune că aceştia se tem nejustificat.

Declaraţia făcută de Mircea Moloţ la Hunedoara TV, prin care anunţa că, de fapt, încă este preşedinte al PNL Hunedoara, că are dreptul de a participa la şedinţele Biroului Permanent Judeţean şi că s-ar putea să facă acest lucru, a creat valuri în rândurile liberalilor. Cei doi co-preşedinţi susţin însă că Moloţ nu se va putea implica din nou în luarea deciziilor. Fostul preşedinte al PNL se declară dezgustat de afirmaţiile lui Bogdan Ţîmpău şi Dorin Gligor.

„Sunt membru PNL şi încă nu sunt unul oarecare: sunt preşedintele organizaţiei judeţene, astăzi, vicepreşedinte la nivel naţional şi fac parte din Biroul Permanent Judeţean unde am un loc asigurat pentru că am fost preşedinte al PNL cel puţin un mandat de patru ani. Mă voi implica în activitatea organizaţiei, în sensul că-mi voi spune punctul de vedere. Că se ţine cont sau nu de el, asta e altceva”, a declarat joi, în emisiunea „Ediţie specială” de la Hunedoara TV, Mircea Moloţ.

Co-preşedinţii nu îl vor înapoiDorin Gligor  2241Watermark1

Eventuala revenire a lui Mircea Moloţ în forurile de conducere ale PNL nu pare a fi deloc pe placul co-preşedintelui Dorin Gligor (ex PDL). Întrebat fiind cum priveşte posibila reapariţie a lui Moloţ la luarea deciziilor în PNL, Gligor a declarat: „Eu cred că, de mai bine de un an, vă tot răspund la întrebarea asta (în repetate rânduri, Gligor a criticat modul în care Mircea Moloţ a condus Consiliul Judeţean şi a susţinut „decartelarea economică a judeţului” – n.red.). Pentru mine nu e important ce spune domnul Moloţ, important este ce facem noi: pregătim candidaturile pentru 69 de unităţi administrative. Partidul are co-preşedinţi. Devine din ce în ce mai greu să comentezi gesturile şi afirmaţiile domnului Moloţ”.Bogdan Timpau  2242Watermark1

Co-preşedintele Bogdan Ţîmpău (din vechiul PNL), susţine că Mircea Moloţ nu ar putea să se reîntoarcă în componenţa Biroului Permanent Judeţean: „Sunt afirmaţii făcute fără acoperire statutară. Statutul PNL are o prevedere referitoare la foştii preşedinţi care au asigurat un loc în Biroul Permanent, dar se referă doar la preşedinţii de la nivel naţional, nu şi la nivel judeţean. Conform unei decizii luate de Biroul Permanent Naţional, în decembrie 2014, eu sunt preşedintele vechiului PNL. O astfel de decizie poate să fie schimbată doar printr-o altă hotărâre a aceluiaşi for. Domnia Sa (Mircea Moloţ – n.red.) nu mai este preşedinte al PNL şi nu mai face parte din niciun for de conducere al partidului, pentru că, începând cu decembrie 2014 nu mai ocupă aceste funcţii”. Ţîmpău a refuzat să răspundă cum va proceda, în cazul în care, la următoarea şedinţă a BPJ va fi prezent şi Mircea Moloţ.

Moloţ: „Nu e un refuz, ci o frică nejustificată”

Cotactat ieri de Glasul Hunedoarei, Mircea Moloţ s-a arătat neplăcut surprins de declaraţiile celor doi co-preşedinţi ai PNL: „Sunt dezgustat de asemenea declaraţii. Mă dezgustă şi una şi alta (şi declarația lui Dorin Gligor și cea a lui Bogdan Țîmpău – n.red.). Decizia (privind revenirea lui în BPJ – n.red.) nu o iau doi co-preşedinţi, ci o ia un Birou Judeţean. Dacă mă duc, nu mă duc să-mi impun punctul de vedere, ci doar ca să mi-l expun. Chiar nu vreau să perturb activitatea unei organizaţii la a cărei construcţie, spre deosebire domnii Ţîmpău şi Gligor, eu chiar am muncit. Pe domnul Ţîmpău îl contrazic: statutul nu se referă doar la preşedinţii de la nivel naţional, ci şi la preşedinţii de organizaţii judeţene, atâta vreme cât ei nu pleacă din partid. Poate terminăm cu bâlciul ăsta. Să fie clar: nu iau locul nimănui. I-am spus lui Bogdan Ţîmpău, încă de când eram reţinut la domiciliu, că n-am să vin să-mi revendic funcţia (de preşedinte – n.red.). Cât despre domnul Gligor… S-a trezit co-preşedinte la o organizaţie la a cărei construcţie n-a contribuit cu mai nimic. Pe vremea-n care era el lider de partid la nivel judeţean (PDL-n.red.) n-a reuşit să tragă partidul acela mai în sus de 9 la sută. Şi domnul Ţîmpău şi domnul Gligor mai au puţin de învăţat şi chiar de la mine ar mai putea învăţa. Nu văd declaraţiile lor ca pe un refuz, ci ca pe o frică nejustificată”.

Tiberiu Balint: „Rămân simplu membru”

Tiberu Balint  1483WatermarkFostul vicepreşedinte al vechiului PNL, Tiberiu Balint (foto), spune că nu are nicio intenţie de a reveni în zona de conducere a partidului: „ Eu sunt autosuspendat din funcţiile deţinute în PNL. Asta a fost dorinţa mea şi nu revin asupra deciziei. Nu controlul judiciar a fost motivul pentru care m-am autosuspendat, ci faptul că sunt anchetat. Rămân simplu membru al PNL. În urma anchetei, conform statutului, dacă voi fi condamnat, îmi voi pierde calitatea de membru al PNL. Dacă nu voi fi condamnat, în cazul în care colegii mei mă mai doresc, o vor putea dovedi printr-o candidatură internă. Repet, rămân simplu membru PNL şi ţin la precizarea asta, pentru că am văzut că sunt dat drept director de campanie la unii şi la alţii (despre Tiberiu Balint s-a spus că ar urma să fie director de campanie al ALDE – n.red.)”.

În decembrie 2014, ex-preşedintele CJ Hunedoara şi al Organizaţiei Judeţene a PNL, Mircea Moloţ, a fost plasat în arest la domiciliu ca urmare a declanşării urmăririi penale într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracţiuni de corupţie. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi secundul său, de la partid şi din CJ, Tiberiu Balint. După câteva luni, măsura arestului la domiciliu a fost anulată, însă toţi inculpaţii din dosar au fost plasaţi sub control judiciar. Şi această măsură preventivă a fost anulată de judecători, prin decizie definitivă, săptămâna trecută.

Tags

2 Comments

  1. Numele meu este lilian N.This este o zi foarte plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorul Dr.saguru a făcut pentru mine, ajutându-mă să ex-soțul meu înapoi cu magia lui și dragoste vraja. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu a fost într-adevăr mă înșela și a fost în căutarea unui divorț, dar atunci când am dat peste e-mail Dr.saguru pe internet pe modul în care el a ajutat atât de mulți oameni pentru a obține ex-lor înapoi si ajuta la fixarea relationship.and face pe oameni să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situația mea să-l și apoi să caute ajutorul lui, dar spre surprinderea mea el mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și iată-mă acum sărbătoresc pentru că soțul meu a schimba total pentru totdeauna. El vrea mereu să fie de mine și nu pot face nimic fără a prezenta mea. Ma bucur cu adevărat căsnicia mea, ceea ce o mare sărbătoare. i se va continua pe internet, mărturisind pentru că Dr.saguru este într-adevăr o adevărată fugă vrajă. Ai nevoie de ajutor ATUNCI DE CONTACT MEDIC SAGURU ACUM prin e-mail: drsagurusolutions@gmail.com El este singurul răspuns la problema ta și să te simți fericit în relationship.and tău său, de asemenea, perfectă în 1 Love SPELL 2 WIN EX BACK 3 fruct al Pântecul 4 PROMOVAREA SPELL 5 PROTECȚIE SPELL 6 SPELL DE AFACERI 7 BUNE JOB SPELL 8 LOTTERY SPELL și CURTE CASE SPELL.