glasul-hd.ro Web analytics

Sport

CNS Cetate Deva – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 1 – 1 (GALERIE FOTO)

Cetate Deva a întâlnit vineri, pe teren propriu, pe Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, într-un meci contând pentru etapa a zecea a Ligii a treia, seria a patra. Gazdele bifaseră înaintea acestui joc trei meciuri fără înfrângere, iar oaspeţii veneau după o înfrângere acasă în etapa anterioară la CS Ineu.

Gazdele au început hotărâte să tranşeze ostilităţile încă din start, dar Şaucă nu a ajuns la o minge trimisă în careu de Lintaru, permiţând portarului oaspeţilor o intervenţie salvatoare. Au urmat minute de tatonare, după care cei din Becicherecu Mic au deschis scorul la o fază care nu anunţa mare lucru: în minutul 23, la o centrare înaltă în careul devean, Niţă ia faţa fundaşilor şi portarului devenilor şi trimite mingea în plasă. Cetate reacţionează imediat, revine în atac, Şaucă scapă singur cu portarul (min. 25), dar pasează lui Lintaru în loc să încerce şutul şi faza se stinge. Ospaţii îşi arată şi ei colţii şi în min. 28 Iancău are o intervenţie salutară în faţa aceluiaşi Niţu, autorul golului. Ultima fază importantă a pirimei reprize se consemnează în min. 33, când şutul lui Pribac din afara careului după pasa primită de la Lintaru trece puţin pe lângă vinclul porţii lui Culda.
Imediat după pauză oaspeţii sunt aproape să dea lovitura prin Silaghi, care întârzie şutul şi este blocat în situaţie bună de a înscrie. Acelaşi Pribac are ocazia egalării în min. 61, dopă pasa lui Făgărăşanu, dar şutul său lasă de dorit. Egalarea vine patru minute mai târziu, când Lintaru îl deschide în adâncime pe acelaşi Pribac, care trece de fundaşii centrali, intră în careu şi din poziţie centrală înscrie pentru o egalare meritată.
Ambele formaţii caută lovitura decisivă, ratând pe rând ocazii importante: cap Silaghi din careu, apără portarul devenilor (min. 81), şut Radu de la distanţă de puţin pe lângă poartă (min. 83), apoi Şăucă iroseşte o bună oportunitate din mijlocul careului (min. 84), iar Făgărăşanu are de două ori şansa victoriei, trimiţând un şut pe lângă bară (min. 85) şi o lovitură de cap deviată în corner în prelungirile partidei.
Meciul se încheie astfel cu un egal care nu mulţumeşte pe deplin pe nimeni, dar aduce câte un punct care e mai bun decât nimic în clasament.

„Cred că am controlat jocul în totalitate şi în prima repriză, când am avut două-trei ezitări pe faza defensivă. În repriza a doua am avut o posesie şi o dominare teritorială destul de mare. Ne-am creat ocazii, am verticalizat, am venit şi cu centrări, am făcut un joc modern, am recuperat, tot timpul, mingea a doua. Nu pot decât să-i felicit pe băieţi. După părerea mea, este cel mai bun joc pe care l-am avut de la promovarea echipei”, a declarat la finalul meciului Marius Sîrbu, antrenorul echipei devene.

CNS Cetate Deva – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 1 – 1 Cetate Deva: Iancău – Grunţă, Dosan, Boldea, Doboş – Vajda (cpt), Buzducea – Şaucă, Pribac (77 Suciu), Ungureanu (55 Făgărăşanu) – Lintaru (83 Boloş). Antrenor: Marius Sîrbu
Becicherecu Mic: Culda – Motreanu, Telescu (cpt), Mărginean, Todorov (87 Tăbăcaru) – Bârză (89 Artimon), Luţă (64 Z. Radu), Zurbagiu, Negruţ – Niţă, Perju (83 Jichici), Silaghi. Antrenor: Sorin Bălu
Arbitri: Mihai Domşa (Aiud) – Sergiu Albu, Ioan Corb (ambii din Oradea)
Au marcat Pribac (63), respectiv Niţă (23)

Într-un alt joc al etapei a 10-a, disputat sâmbătă, FC Hunedoara – Metalurgistul Cugir 2 – 3 (2 – 0)

Etapa 10, rezultate:
Pandurii II Târgu Jiu – CSM Lugoj 2 – 1
Naţional Sebiş – Millenium Giarmata 1 – 0
CNS Cetate Deva – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 1 – 1
CSU Craiova II – Minerul Motru 1 – 1
FC Hunedoara – Metalurgistul Cugir 2 – 3
Performanţa Ighiu – ASU Poli Timişoara 0 – 0
CS Ineu – Măgura Cisnădie 2 – 0
ACSO Filiaşi a stat