glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Clădirea „Astoria” și blocul „Condor” ar putea fi cumpărate de Primărie

Primăria Deva ar putea cumpăra două dintre clădirile care, astăzi, nu fac cinste orașului. Lăsate în paragină, clădirea fostului restaurant „Astoria” și blocul „Condor”, din apropierea ștrandului municipal, au fost, ieri, subiect de dezbatere la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, unde primarul Florin Oancea a abordat această problemă.

 

Clădirea de la intersecția bulevardelor Mihai Emineascu și Nicolae Bălcescu este, de mai bine de 15 ani, în paragină. La momentul anului 2016, Florin Pârva, moștenitorul a mare parte din teren și clădire era interesat să vândă (n.r. cei 1.200 de metri pătrați pe care îi deține, din totalul de 1.400) la prețul de 250.000 de euro, negociabil.

Blocul „Condor” a fost evacuat în toamna lui 2015 și se află într-o avansată stare de degradare. Reprezentanții firmei Condor SA au luat decizia de a închide imobilul, întrucât spuneau că acesta va intra într-un amplu proces de reabilitare, în primăvara anului 2016. Nu a mai intrat însă, iar acum Primăria dorește să îl cumpere și să îl reamenajeze ca bloc de locuințe sociale. „La întrunirea de astăzi (n.r. ieri) a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență am abordat situația celor două imobile cu probleme din municipiul Deva: clădirea fostului restaurant <Astoria> (la intersecția străzii Mihai Eminescu cu Aleea Armatei) și, respectiv, cea a blocului <Condor>, din zona Ștrandului Municipal. În cazul fostului restaurant <Astoria> a fost identificat moștenitorul proprietarului inițial, experții vor face o evaluare a clădirii și municipalitatea va face o ofertă de cumpărare. Cât privește blocul <Condor>, tot pe baza unei evaluări făcute de experți, Primăria Deva va face o ofertă de cumpărare a imobilului, pe care intenționăm să-l reamenajăm ca bloc de locuințe sociale”, a spus primarul Florin Oancea.

 

Citește și:

http://glasul-hd.ro/imagini-dintr-un-oras-sanatos-episodul-astoria-galerie-foto/

 

Citește și:

http://glasul-hd.ro/peste-70-de-persoane-evacuate-in-prag-de-iarna-din-caminul-condor-din-deva-galerie-foto/