glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

CJ îşi inventariază drumurile

De anul viitor, Consiliul Judeţean Hunedoara va decide care drumuri din administrarea sa vor fi reparate cu prioritate, în funcţie de rezultatele unui inventar al drumurilor, coroborate cu nivelul de trafic de pe fiecare drum în parte.

„De şase luni am început să inventariem toate drumurile judeţene. Să nu credeţi că e vorba despre o operaţiune uşoară, pentru că sunt peste 1.400 de kilometri în total. Se merge pe fiecare drum, se constată starea în care se află acesta, se fac măsurători GPS şi măsurători de cote, de fapt, tot ce trebuie făcut pentru o asemenea evidenţă. Până acum, Consiliul Judeţean nu a avut un inventar al drumurilor pe care le administrează. Sau, cel puţin, eu unul nu am găsit aşa ceva. Sperăm ca până în luna martie a anului viitor să avem finalizat inventarul şi, în funcţie de starea fiecărui drum dar şi de nivelul de trafic pe care îl suportă, vom face o prioritizare a alocărilor de bani pentru reparaţii”, declară vicepreşedintele CJ Hunedoara, Daniel Andronache.

Unele vor trebui să aştepte

Porţiunile de drum judeţean pe care, în următorii doi ani, vor începe lucrări de reabilitare sau extindere a reţelelor de apă şi canalizare (aflate, în mare parte, în mediul rural) vor fi la coada listei de priorităţi. Reprezentanţii CJ Hunedoara spun că nu vor să asfalteze, apoi să apară firmele care fac lucrările de apă-canalizare şi să spargă asfaltul proaspăt turnat. Este vorba atât despre lucrări derulate printr-un proiect al Apa Prod, în valoare totală de 130 de milioane de euro, cât şi despre finanţări obţinute de 11 primării de comune din judeţ prin AFIR.

În această categorie se află, din păcate, şi drumul spre zona de agrement Cinciş. Nu va putea fi reabilitat la anul pentru că Primăria Teliuc va derula în zonă un alt proiect, care vizează realizarea unei reţele de apă şi, din informaţii încă neoficiale, nu a reuşit să ajungă nici măcar la faza organizării licitaţiei pentru desemnarea unui constructor.