glasul-hd.ro Web analytics

Sport

CJ Hunedoara nu mai vrea să susțină financiar CSM Cetate Deva

Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara pare hotărâtă să renunţe la finanţarea echipei de handbal CSM Cetate Deva. Retrogradată în Liga secundă după un sezon dezamăgitor, trupa patronată de Marian Muntean ar rămâne fără cei aproximativ 58.000 de lei pe lună primiți din partea CJ.

Președintele Consiliului Județean şi-a exprimat intenţia de a renunţa la calitatea de membru al Asociaţiei CSM Cetate Deva, iar propunerea va trebui validată de consilierii judeţeni în şedinţa de miercurea viitoare.  „Obiectivele acestui sezon au fost menţinerea în prima Ligă sau participarea în play-off. Niciunul nu a fost îndeplinit de CSM Cetate Deva. În aceste condiţii, voi propune consilierilor judeţeni să renunţăm la a mai finanţa această echipă. Avem obligaţia să cheltuim bani publici acolo unde se obţine performanţă”, a explicat preşedintele CJ Hunedoara, Adrian David.

Surprins de decizie

Principalul finanțator al CSM Cetate Deva, Marian Muntean, s-a declarat surprins de intenția CJ Hunedoara, dar nu consideră că acest lucru ar reprezenta o tragedie și e hotărât să continue cu orice preț. „Consiliul Judeţean s-a asociat cu noi prima dată acum doi ani şi ne-a sprijinit sub forma unei cotizaţii. Chiar și așa, am fost echipa cu cele mai mici contribuţii de la bugetele locale în comparaţie cu echipe ca Bucureşti, Baia Mare sau Braşov care primesc de la bugetele locale până la trei milioane de euro anual. Asta e, nu e o tragedie. Această echipă a rezistat datorită mie şi, dacă voi putea, o voi ţine în continuare. Bineînţeles, în aceste condiții, cu obiective mai modeste”, a declarat Marian Muntean. Totodată, patronul echipei CSM Cetate Deva a anunțat că echipa își va continua activitatea în Divizia A și va avea ca obiectiv revenirea imediată în Liga Națională: „Am angajat un director tehnic cu experiență căruia i-am cerut să formeze un lot de jucătoare puternic cu care nu numai să promoveze în Liga Națională, ci și să joace mult timp la cel mai înalt nivel în handbalul românesc”.

Și-a pierdut mai toate jucătoarele

CSM Cetate Deva și-a pierdut în această vară aproape toate jucătoarele. Printre altele, Carmen Cartaș a semnat cu Corona Brașov, Ana Maria Simion și Mihaela Ani-Senocico cu HCM Râmnicu Vâlcea, Natasha Krnic cu Măgura Cisnădie și Nicoleta Rusu cu HC Alba Sebeș. Pe lista plecărilor se va mai adăuga și Viorica Suba, după ce portarul și-a depus memoriu la FRH, pentru că nu și-ar fi primit salariul de mai bine de trei luni.