glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

„Citeşti şi câştigi”, la a V–a ediţie. Laptopuri și biciclete pentru elevii care dovedesc că au cultură generală

Elevii din 23 de licee din județ au ocazia să-şi îmbunătăţească cultura generală participând la un concurs cu premii. Este vorba despre „Citeşti şi câştigi!”, competiţie care ajunge anul acesta la cea de-a V-a ediție și care „pune la bătaie” laptopuri, biciclete, dispozitive Kindle, cărți, trofee, diplome și premii surpriză.

 

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, lansează în data de 14 martie, de la ora 13:00, în incinta Salle d’Or din cadrul Deva Mall a V-a ediție a concursului județean de cultură generală „Citești și câștigi!”. Ediția din acest an este dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918. În acest sens, printre cele cinci domenii din care se vor adresa întrebările va fi inclus și domeniul „Marea Unire”. Anul acesta, echipele antrenate în competiție sunt în număr de 23, de la tot atâtea colegii și licee din municipiile Brad, Deva, Hunedoara, Lupeni, Orăștie, Petroșani, orașele Geoagiu, Hațeg, Simeria și Uricani, precum și din comuna Ilia. Miercuri, colegiile și liceele participante vor fi repartizate în opt grupe prin tragere la sorți și se vor stabili datele confruntărilor. Concursul propriu-zis va începe în data de 2 octombrie 2018, iar finala mare va avea loc în 28 noiembrie.

 

Premii atractive

 

Elevii care dovedesc că au cele mai profunde cunoștințe de cultură generală vor putea câștiga premii deosebit de atractive. Astfel, cei care vor reuși să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere vor fi recompensați cu opt laptopuri, pentru locul II, organizatorii au pregătit opt biciclete, iar pentru locul III – opt dispozitive Kindle, cărți, trofee, diplome și premii surpriză. „Am inițiat și organizat acest concurs de mare anvergură pentru a stimula gustul pentru lectură și cunoaștere în rândul elevilor, pentru a-i face pe aceștia să depășească paginile manualelor și să caute în permanență noi surse de informație, să-și formeze o solidă cultură generală. Vor fi întrebări din marile domenii ale cunoașterii: Marea Unire, Artă/Sport, Literatură, Geografie și Istorie”, a menționat managerul Bibliotecii Județene, Sebastian Bara.