glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Citeşti şi câştigi! Elevii deveni au ocazia să câştige tablete, cărţi şi trofee participând la un concurs de cultură generală

Elevii din opt licee din Deva au ocazia să-şi îmbunătăţească cultura generală participând la un concurs cu premii. Este vorba despre concursul „Citeşti şi câştigi!”, competiţie care va oferi participanţilor tablete, diplome, trofee şi cărţi.

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a inițiat organizarea unui amplu și complex concurs de cultură generală dedicat elevilor de liceu din municipiul Deva. Desfășurat sub genericul „Citeşti şi câştigi” concursul are ca grup țintă elevii claselor IX-XII din următoarele licee devene: Colegiul „Ion Mincu”, Colegiul Național Sportiv „Cetate”, Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”, Colegiul Tehnic „Transilvania”, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, Liceul de Arte „Sigismund Toduță”, Liceul Teoretic „Sabin Drăgoi”, Liceul Teoretic „Traian”. Potrivit organizatorilor, scopul concursului este de a trezi interesul elevilor față de lectură, față de informare și cunoaștere, pentru ca aceștia să-și formeze o solidă și competitivă cultură generală.

Concurs cu desfăşurare pe cinci luni

Concursul se va întinde pe durata a cinci luni, februarie-iunie 2014. În februarie va fi o perioadă de pregătire, timp în care elevii participanți la concurs vor consulta bibliografia alcătuită pentru cele cinci domenii tematice ale concursului: Literatură, Istorie, Geografie, Artă/Sport, Științe. Lansarea oficială a competiţiei va avea loc în data de 10 februarie, cu începere de la ora 13:00, la Deva Mall, etajul trei, Salle d’Or. Luna viitoare, va fi etapa de calificare, care va cuprinde 12 confruntări între licee, iar în luna mai vor fi semifinalele. Finala mică va avea loc în data de 28 mai, iar finala mare în patru iunie, în incinta Deva Mall. Fiecare echipă va fi formată din cinci elevi (un lider și patru coechipieri), doi elevi rezervă și un profesor coordonator. Se vor adresa întrebări cu patru variante de răspuns, din care doar o variantă este corectă și întrebări cu răspuns Adevărat/Fals, din cele cinci domenii propuse. La finalul etapei de calificare se va realiza un clasament pe baza punctajelor obținute în timpul concursului, primele două echipe din fiecare grupă vor intra în etapa semifinală, unde vor avea loc două confruntări, stabilite prin tragere la sorți, câștigătorii din semifinale vor juca pentru locurile I și II, iar celelalte două echipe pentru locurile III și IV”, a precizat managerul Bibliotecii Judeţene, Sebastian Bara.

Elevii vor fi recompensaţi cu tablete, cărţi şi trofee

Concursul este dotat cu premii atractive, astfel pentru locul I se vor oferi opt tablete, un trofeu, diplome şi cărţi, iar pentru locul II un trofeu, diplome şi cărţi. Premiile pentru locul III vor fi aceleaşi ca şi pentru locul II, iar restul elevilor vor primi diplome şi cărţi.

Loading...