glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Circ ieftin, marca PP-DD. „Ciocoiul” Ovidiu Draia a fost eliminat de pe lista solicitanţilor de locuinţe ANL

Moment tensionat în şedinţa de ieri a legislativului local al municipiului Deva. Consilierii au hotărât eliminarea provizorie a lui Ovidiu Draia – candidat PP-DD la alegerile parlamentare, din lista solicitanţilor de locuinţe ANL, pe motiv că acesta a prezentat documente false comisiei de analiză a dosarelor. La scurt timp după ce aleşii locali au aprobat lista actualizată cu solicitanţii locuinţelor ANL, şedinţa a fost întreruptă de Ovidiu Draia, care a ţinut morţiş să-şi acuze contracandidaţii de prea mult… tupeu.

Minciuna are picioare scurte. A demonstrat-o Ovidiu Draia al cărui tertip de a obţine o locuinţă ANL a fost scos la iveală de consilierii locali ai municipiului Deva. Aspirantul PP-DD la un fotoliu în Parlament a solicitat în 2008 un apartament în blocul ANL din Deva, fiind pus pe lista de aşteptare. În urmă cu o lună, comisia de analiză a dosarelor a decis actualizarea documentaţiei depuse de solicitanţi, iar Ovidiu Draia a preferat să mintă în privinţa stării sale civile pentru a întruni punctajul necesar. Deşi a divorţat prin sentinţă definitivă încă din luna octombrie, Draia a depus documente potrivit cărora ar fi în continuare căsătorit. Mai mult, situaţia sa socială nu este nici pe departe una delicată, astfel încât să fie justificată solicitarea sa privind repartizarea unei locuinţe ANL, dat fiind faptul că familia Draia deţine un apartament şi un spaţiu comercial în Deva şi o casă în comuna Şoimuş.

Ameninţări telefonice

Lista actualizată cu solicitanţi a fost transmisă spre a fi aprobată în şedinţă de consiliu local, Ovidiu Draia figurând la poziţia 60 în tabel. Cea care a sesizat intenţiile lui Draia este fosta sa colegă de partid, consilierul local PSD, Oana Frâncu.
„La poziţia 60 figurează solicitantul Ovidiu Draia, care a depus actele la dosar, însă există mai multe nereguli. A fost depus un certificat de căsătorie care nu mai este valabil, deoarece există o sentinţă definitivă în acest sens şi o declaraţie pe propria răspundere că nu deţine proprietăţi. Deoarece există suspiciunea mai multor nereguli, solicit o comisie de anchetă, iar dacă se face vinovat să fie tras la răspundere”, a precizat Oana Frâncu. Informat în timp util de intenţia consilierilor locali, Draia a început să pună, telefonic, presiune pe aceştia şi să ameninţe că va da în judecată consiliul local. Cea luată în vizor de Draia a fost Oana Frâncu.
„Vi se pare normal să sune în timpul şedinţei şi să spună că dacă va fi scos de pe listă va da în judecată consiliul local?”, a adăugat Frâncu.

Apariţie furtunoasă

În cele din urmă aleşii locali au decis eliminarea provizorie a lui Draia de pe lista solicitanţilor locuinţelor ANL. Însă lucrurile nu s-au oprit aici. Nemulţumit de decizia consilierilor, Draia a venit „într-un suflet” la primărie pentru a-şi susţine cauza. Iar pentru că regulamentul desfăşurării şedinţelor prevede ca cei prezenţi în sală să ia cuvântul la finalul şedinţei, Draia nu a mai avut răbdare. Acesta s-a dus „aţă” la prezidiu şi a întrerupt şedinţa. În zadar a încercat primarul şi secretarul primăriei să calmeze spiritele. Draia a fost de nepotolit.
„Atâta vreme cât lumea spune că trebuie să fiu la puşcărie pentru că am adus acte false, eu trebuie să fiu aici”, a spus Draia. Iar pentru că nu i-a fost făcut „hatârul”, acesta a plecat strigând şi trântind uşa:
„Tupeu are domnul Nistor (n.red. deputatul Laurenţiu Nistor) că face aşa ceva. Lasă că vă… de fapt nu mai spun nimic…”.