glasul-hd.ro Web analytics

Special

Ciprian Pepenar, sărbătorit la Simeria. Meci de retragere pentru antrenorul de la Cetate Deva (GALERIE FOTO)

Colegi de pe gazon, mai vechi și mai noi, actuali „elevi” și prieteni s-au întâlnit pe terenul din Simeria, pentru meciul de retragere al „profesorului” Pepi.

Actualul tehnician, cu care Cetate Deva forțează promovarea în eșalonul doi, Ciprian Pepenar, și-a pus ghetele în cui, concentrându-se strict pe noua provocare din calitatea de antrenor. Prietenii, foștii colegi și colaboratori, publicul care l-a iubit pentru evoluțiile sale constant bune și pentru sufletul care l-a pus în joc la toate echipele pe la care a trecut, au fost alături de Pepi, sâmbătă, pe stadionul din Simeria. Circa 100 de spectatori au urmărit meciul, mai mult decât amical, între două echipe de old boys formate din foști coechipieri, prieteni și actuali elevi ai tehnicianului Ciprian Pepenar. Așa cum îi șade bine unei gazde într-un meci de retragere, Pepi a evoluat la ambele echipe, la pauză schimbând tricoul și implicit coechipierii. Decanii de vârstă ai celor două echipe au fost portarii Marius Opric și Petre Clep, care s-au remarcat cu câteva intervenții care i-ar fi făcut invidioși și pe colegii lor mai tineri. Dintre foștii colegi ai lui Pepi s-au remarcat Daniel Dăscălescu, Constantin Vișan, Robert Cristian, Bogdan Găceanu – venit special din Germania pentru acest meci, și Călin Cristea, care activează în liga secundă la Râmnicu Vâlcea. Nu au lipsit nici foștii săi elevi și coechipieri de la Șoimul Băița: Flavius Bena, Sebastian Mateescu și Adrian Popovici. În tribune au fost alături de sărbătoritul zilei fostul finanțator al clubului F.C. Hunedoara, Alina State, primarul comunei Băița, Damian Diniș, alături de staful tehnic a echipei Șoimul, reprezentantul administrației publice din Simeria, Vasile Hrițac. Din partea Primăriei Deva, Ciprian Pepenar a primit o plachetă prin care i se recunosc meritele deosebite pe care le-a avut în promovarea sportului în municipiul de la poalele cetății. Placheta i-a fost înmânată sărbătoritului de viceprimarul Cosmin Mareș și de consilierul local Tiberiu Coroiu. Cei doi reprezentanți ai municipalității devene nu s-au mulțumit doar să-l felicite pe Ciprian Pepenar cu ocazia meciului de retragere, ci au intrat pe teren și au jucat alături de fotbaliștii invitați la amicalul de gală.

Cronică sentimentală

Emoții bine ascunse de caterincă, fețe zâmbitoare, prietenie, respect, dragoste, atât pe teren cât și în tribune. Nu am mai participat de mult la o sărbătoare organizată pe terenul de fotbal. Ciprian Pepenar merita asta și chiar dacă nu am pus niciodată în picioare ghete cu crampoane și nu am jucat mai mult de trei meciuri pe teren mare, am ținut morțiș să fiu lângă Pepe, în meciul lui de retragere. Am jucat alături de unul dintre fotbaliștii pentru care, în calitate de novice în sportul cu balonul rotund, am un respect deosebit. Mai mult decât  fotbalistul Ciprian Pepenar, am un respect pentru omul Pepi. Nu știu prea bine ce joacă pe teren, nici cum pasează sau cum driblează. Am auzit de la gazetarii sportivi că  a fost bun. Am citit prin cronici că marca frecvent și „rezolva” de multe ori meciurile echipei pentru care juca. L-am remarcat la Hunedoara, când era, de multe ori „speranța echipei și a finanțatorilor”. Am auzit de nenumărate ori: „stai că intră Pepi și rezolvă el”. Pepi rezolva de cele mai multe ori. Cam atât știu despre ce sau cum juca Pepenar. Știu însă mai multe despre ce citește Pepenar, despre cum gândește Pepenar, despre cultura generală remarcabilă pe care o are Pepenar, despre sensibilitățile lui Pepenar. Și pentru astea, nu pot decât să-mi scot pălăria în fața omului Ciprian Pepenar. Și îi mulțumesc lui Pepi că a acceptat să alerg și eu câteva minute, alături de prietenii lui, în meciul de retragere. Sunt convins că Ciprian Pepenar va fi în scurt timp unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-a dat județul Hunedoara.

O tinerețe dedicată fotbalului și drumul continuă

Ciprian Pepenar și-a început drumul în fotbal acum 21 de ani la Constructorul Hunedoara, apoi a trecut pe la Minerul Certej, CFR Simeria, Corvinul Hunedoara, CS Deva, Apulum Alba Iulia, Minerul Lupeni, FC Hunedoara şi Şoimul Băiţa, unde și-a încheiat cariera în calitate de jucător-antrenor. În present, el antrenează pe Cetate Deva, echipă aflată în plină perioadă de pregătire cu un obiectiv extrem de îndrăzneț, promovarea în liga secundă.

 

 

Tags