NEWS ALERT:
Home / Timp liber / Rețeta săptămânii / Ciorbă ardelenească de pui
394

Ciorbă ardelenească de pui

Ingrediente (pentru 4-6 persoane)

  • spatele, gâtul, aripileşi măruntaiele unui pui
  • 400 g morcovi
  • o ceapă
  • 250 g zarzavaturi albe (pătrunjel rădăcină şi ţelină)
  • 250 g mazăre verde (congelată)
  • 100 g orez
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 200 ml smântână groasă
  • tarhon în oţet
  • frunze de leuştean proaspete sau în sare
  • sare
  • oţet

Prepararea
Carnea de pui se pune la fiert în 3 litri de apă rece. După ce a dat în clocot se spumează, se sărează, se adaugă morcovii şi zarzavaturile albe tăiate cubuleţe şi ceapa tăiată solzişori. Când acestea au fiert pe jumătate, se adaugă mazărea şi orezul. Dacă e nevoie se mai suplimentează cu apă, se lasă să mai fiarbă câteva minute, apoi se ia vasul de pe foc. Smântâna se omogenizează cu gălbenuşurile, se adaugă şi puţină zeamă fierbinte şi se toarnă totul peste ciorbă. La urmă se asezonează cu sare şi oţet după gust şi se presară tarhon şi leuştean tocate fin.
 Sugestie
Ciorba se poate acri şi cu borş fiert în prealabil; se poate presăra şi mărar tocat fin.

Despre Cosmin BACHNEV

Citește și

rulada-cu-ficat-de-pui

Ruladă cu ficat de pui

Ingrediente (pentru 4-6 persoane):  500 g ficat de pui 500 g amestec de carne tocată 100 g …