Home / Actualitate / Cioban atacat de urs, în Retezat
secund 3

Cioban atacat de urs, în Retezat

Un cioban în vârstă de 17 ani a fost atacat, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, de un urs care a venit la o stână de sub vârful Zlata (2.141 m), în Masivul Retezat. Tânărul a suferit mai multe traumatisme la piciorul drept, motiv pentru care salvamontiștii au cerut intervenția unui elicopter SMURD.

Potrivit salvamontiștilor, se pare că tânărul ar fi ieșit afară, în cursul nopții, să vadă ce se întâmplă cu oile. În momentul în care a îndreptat lanterna spre ursul care se afla la stână, animalul a reacționat și l-a atacat, provocându-i mai multe răni la piciorul drept. „Incidentul a avut loc la stâna Secări, de sub vârful Zlata. Cel mai probabil, ciobanul a încercat să sperie ursul, moment în care a fost atacat. Un coleg al ciobanului a anunțat incidentul în jurul orei 4,30, după ce a reușit să ajungă într-o zonă cu semnal de telefonie mobilă. Colegii de la refugiul Salvamont Zănoaga au ajuns la stână și au acordat primul ajutor victimei, care are gamba dreaptă sfârtecată”, a declarat șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. Salvamontiștii au solicitat intervenția unui elicopter SMURD de la Târgu Mureș pentru ca victima să poată fi dusă în siguranță la un spital și să primească îngrijirile medicale necesare.

Fără sprijinul unui elicopter SMURD, acțiunea de salvare a tânărului ar fi durat peste patru ore, deoarece transportul victimei cu targa specială ar fi fost o operațiune dificilă, din cauza terenului accidentat.

Despre Livia BOTICI

Citește și

Terenul pe care Primăria doreşte să-l scoată la licitaţie se află în spatele panourilor care indică intrarea în municipiul Hunedoara

O nouă fabrică de automotive la Hunedoara. Grupul german Schieffer doreşte să cumpere terenul de la „Materii Prime”. Primăria e nevoită să-l scoată la licitaţie.

Consiliul Local Hunedoara dezbate astăzi, într-o şedinţă deîndată, scoaterea la licitaţie a terenului de 80.000 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *