glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Cinematograful „Patria” și-a reluat activitatea. Două filme, Crucea de Flori și plimbare cu mocănița, în acest weekend

Vești bune pentru cinefilii din municipiul Deva. După mai bine de două luni în care Cinematograful „Patria” a fost închis publicului deoarece sursa de alimentare la serverul proiectorului s-a stricat, în sfârșit activitatea acestuia a fost reluată. În plus, în holul cinema-ului a fost amplasat un bufet occidental, de unde cinefilii își vor putea cumpăra popcorn, chips-uri, suc, apă etc.

Așadar, în acest weekend, la cinematograf vor rula două filme: „Peter Iepurașul” regizat de Will Gluck și „Maria Magdalena” în regia lui Garth Davis. Ambele filme vor rula începând de astăzi și până în data de 13 aprilie, primul de la orele 13:00 și 15:00, iar cel de-al doilea de la 17:30, respectiv 20:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei. „Peter Iepurașul” este adaptarea pentru marele ecran a clasicei poveşti semnate de Beatrix Potter, despre un iepuraş rebel care încearcă să se strecoare în grădina de legume a unui fermier. „Maria Magdalena” este un portret autentic și uman al uneia dintre cele mai enigmatice și neînțelese figuri spirituale din istorie. În Țara Sfântă, în primul secol, o femeie tânără își părăsește micul sat și își sfidează familia ei tradițională pentru a se alătura unei noi mișcări sociale radicale. În fruntea sa este un lider carismatic, Iisus din Nazaret, care făgăduiește că lumea se va schimba. Maria caută un nou mod de viață și o autenticitate care i se refuză de constrângerile rigide zilnice. Pe măsură ce notorietatea grupului se răspândește și tot mai mulți sunt atrași să urmeze mesajul inspirat al lui Iisus, crucea cu floricălătoria spirituală a Mariei o plasează în centrul unei povestiri care o va duce în capitala Ierusalimului, unde trebuie să se confrunte cu realitatea destinului lui Isus și locul ei în cadrul mișcării.

Crucea de Flori la Hunedoara

Primăria municipiului Hunedoara invită toţi hunedorenii să ia parte, duminică, la „Crucea de Flori”. Evenimentul va avea loc în fața catedralei din Parcul Tineretului, începând cu ora 12.00. „Realizarea Crucii de Flori în municipiul Hunedoara a devenit deja o tradiţie. Astfel, în duminica Floriilor, hunedorenii cu mic cu mare se adună şi construiesc o cruce mare din flori. Vrem ca tradiţia să se păstreze, şi an de an, hunedorenii să se bucure de sărbătoarea Floriilor şi în acest mod”, susţin reprezentanţii primăriei.

mocanitaMocănița de la Brad va fi pusă în funcțiune

Începând de sâmbătă, 31 martie, singura mocăniţă din judeţul Hunedoara va fi pusă din nou în funcțiune, pe traseul dintre Brad şi Crişcior. Trenul va circula până în data de 9 aprilie. Vagoanele trase de o locomotivă cu aburi vor pleca din Crişcior la orele 13:00 şi 15:00, din fața Bisericii Mari Ortodoxe din Brad la 13:25 și 15:25 și din faţa Gării CFR, la orele 14:00 şi 16:00. Capacitatea trenului cuprinde 130 de locuri, iar preţul unui bilet pentru plimbarea dus — întors foto casetaeste de 20 lei (adulţi) şi 10 lei (copii). Trenul va fi compus din locomotiva Crișcior 5, vagoane pentru călători încălzite şi un vagon bar. Informații suplimentare puteți afla la numărul de telefon 0754055632.

„Comorile României” expuse la Castelul Corvinilor

Pasionații de istorie și fotografie au posibilitatea să vizioneze, săptămâna viitoare, o expoziție itinerantă dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918 și Anului European al Patrimoniului Cultural – 2018. Este vorba despre „Comorile României”, o expoziție în cadrul căreia va expune Ilie Tudorel. Vernisajul are loc luni, 2 aprilie, de la ora 13:00, la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Evenimentul este organizat de Primăria Hunedoara. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 2-30 aprilie, zilnic (luni 12:00-17:00; marti-duminică 09:00-19:00).

 

3 Comments

  1. Este o veste buna , fiind o locatie mult mai accesibila, la un pret mai mic decat la Cinema City si cu o sala mai buna decat la mall, unde te uiti ca la tenis, find un ecran mult prea mare pentru marimea salilor si cu un sunet dat prea tare.
    Am fost insa la tomb Raider zilele trecute si ce pot spune negativ:
    -bufetul are cam aceleasi preturi aberante ca si mall-ul, gen popcorn la 10 lei si bere la 6 lei doza.
    -nu stiu ce au facut cu ecranul , dar pare un perete vopsit cu aluminiulac , care are un usor efect de stralucire mai ales in partea de sus si se vad niste umbre din cauza ca nu e uniform/bine intins sau care o fi cauza , ca nu am putut sa-l studiez de aproape.
    -nu prea era incalzita sala, dar am fost de la 5 jumate si am fost doar 2 oameni in sala , deci banuiesc ca nu era economic sa arda gazul degeaba. Oricum vine caldura si nu cred ca mai e o problema.

Vezi și

Close