glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Cinematograful „Flacăra” din Hunedoara s-ar putea redeschide peste două luni

Cinematograful „Flacăra” din Hunedoara s-ar putea redeschide, după ce timp de șapte ani nu a mai funcţionat și a fost lăsat în paragină. Imobilul a fost predat de administratorul „RomâniaFilm” în judeţul Hunedoara, Traian Ilincari, unor investitori din Cluj care își doresc să renoveze și să redeschidă sala de cinema.

 

Cinefilii din municipiul Hunedoara vor putea merge din nou la film. Și nu la Deva sau în alte localități, ci chiar în orașul lor. Asta pentru că după șapte ani, Cinematograful „Flacăra” ar putea fi redeschis publicului, după ce doi afaceriști din Cluj își doresc să investească în imobil. Potrivit fostului coordonator al sălii de cinema, Traian Ilincari, investitorii își doresc să renoveze și să doteze la cele mai înalte standarde sala de cinema. „În luna decembrie a anului trecut, am predat <Flacăra> la doi investitori din Cluj, care mi-au spus atunci că vor să redeschidă cinematograful în 3 martie 2018. Eu cred că deschiderea va fi întârziată pentru că respectivii investitori își doresc să doteze sala cu o centrală proprie pe gaz, cum avem la Deva. Iar, pentru acest lucru, timpul de așteptare pentru actele depuse la E.ON este de minimum 60 de zile. În plus, sala trebuie renovată, oamenii își doresc să pună aparatură 3D, fotolii. Practic, va fi vorba despre o investiție de aproximativ 200.000 euro. Cinematograful este închis din anul 2011. De-a lungul timpului a fost devastat, au fost scoase și firele de curent electric. Din fericire, am reușit să găsim niște oameni cărora l-am putut preda și care își doresc să îl readucă la viață, și acest lucru mă bucură nespus pentru că hunedorenii merită și ei un cinematograf în orașul lor”, a declarat Traian Ilincari.

 

Primarul susține demersul, dar nu știe nimic de investitori

 

Edilul șef al Hunedoarei, Dan Bobouțanu, susține că este dispus să le ofere posibililor investitori tot sprijinul de care au nevoie pentru redeschiderea sălii de cinema, dar că până acum nu s-a întâlnit cu nimeni. „Am discutat cu Traian Ilincari pe această problemă, rugându-l mai demult să găsească o soluție pentru redeschiderea cinematografului. Se pare că a găsit-o, am aflat și eu la finalul anului că există doi potențiali investitori care doresc să redeschidă cinematograful. Am solicitat și eu o întâlnire cu ei, să văd cum pot să îi ajut sau cum putem colabora în vederea obținerii avizelor necesare pentru lucrări. Deocamdată nu m-a contactat și nu m-am întâlnit cu nimeni, ci doar am avut o discuție cu Traian Ilincari pe această temă, care mi-a spus că îmi va aranja o întâlnire cu cei doi. În plus, am înțeles că se dorește redeschiderea cinematografului în martie, dar eu am nevoie să văd un contract între investitori și România Film pentru a putea vorbi mai multe despre acest subiect”, a declarat primarul Hunedoarei.

 

Activitatea Cinematografului „Patria” a fost sistată

 

Vești proaste pentru cinefilii din municipiul Deva care doreau să se relaxeze în acest weekend vizionând un film la Cinematograful „Patria” din localitate. Activitatea cinematografului a fost sistată temporar, deoarece sursa de alimentare la serverul proiectorului s-a stricat. „Sâmbăta trecută s-a stricat sursa de alimentare la serverul proiectorului și de atunci nu au mai putut fi rulate filme. Am dat sursa la reparat aici în Deva, iar dacă nu se va putea repara vom da comandă de o sursă nouă, la Viena, la reprezentanța Sony. Practic, sursa alimentează serverul proiectorului. Dacă aceasta este stricată nu îți mai apare lista cu filme pentru a le putea proiecta”, a declarat administratorul cinematografului devean, Traian Ilincari.

2 Comments

  1. Un lucru superb pentru Hunedoara, dar sper sa fie adevarat.
    Sa inteleg ca toata investitia pentru deschiderea cinematografului va costa in jur de 200.000 eur? Sau doar in aparatura? In ce stare se afla acum, are nevoie de niste investitii masive, plus ca deschiderea lui in luna martie e imposibila. Daca chiar se va redeschide, sper sa se investeasca asa fel incat sa fie la un standard intalt.
    Nu e prima data cand apare o informatie de genul, precum ca s-ar putea redeschide si ca se vor investi bani in renovarea si dotarea lui. Pana cand nu va intra in renovare nu-mi vine sa mai cred nimic.