glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Cinema „Patria” intră în renovare

Fațada, intrarea și holurile Cinematografului „Patria” din Deva vor fi „împrospătate”. În plus, pe holul cinema-ului va fi amplasat un bufet occidental, de unde cinefilii își vor putea cumpăra popcorn, chips-uri, suc, apă etc. Lucrările de renovare încep săptămâna viitoare, iar valoarea investiției se ridică la aproximativ 500.000 lei.

După ce în primăvara acestui an, Cinematograful „Patria” a fost dotat cu aparatură 3D Sony 4K, unică în județ, și centrală proprie pe gaz, acum a venit și timpul renovării. Nu a sălii de cinema, pentru că aceasta a fost renovată anul trecut, ci a fațadei, intrării și a holurilor. Săptămâna viitoare vor începe lucrările de renovare, iar totul se datorează celui care se ocupă de managemantul cinematografului, Traian Ilincari, care a insistat în repetate rânduri faţă de conducerea RADEF „România Film”, pentru a-i aproba banii necesari pentru lucrări. „Acum 20 de minute (n. red. ieri) mi s-a aprobat contractul să încep renovarea cinematografului, de la fațadă până la intrarea în sală. Radiez de fericire pentru că cinematograful de la Deva este singurul care beneficiază de fonduri de la România Film pentru renovare. Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 500.000 lei. Când am pus termopanele au rămas multe găuri în pereți și era nevoie de o renovare. Acum, după ce România Film mi-a semnat contractul și urmează să îmi vireze banii, totul va fi nou în cinematograf. Va fi refăcută fațada, vom monta pe ea proiectoare cu leduri, holurile de la intrare vor fi zugrăvite, vom avea un bufet occidental la intrarea în sala de cinema care va conține șase tipuri de popcorn, apă, sucuri etc. Lucrările încep chiar de săptămâna viitoare și sunt sigur că în scurt timp cinema-ul de la Deva va fi cel mai dotat și cel mai frumos din tot județul. Este pentru mine un vis împlinit pentru că mi-am dorit nespus de mult să am aparatură 3D, centrală proprie pe gaz și cinematograful să fie complet renovat și modernizat pentru ca oamenii să aibă toate condițiile pentru a vedea un film bun”, a precizat Traian Ilincari.

Dotări ultramoderne

Cinematograful „Patria” din Deva are la ora actuală cea mai modernă aparatură digitală 3D din județ. Conducerea RADEF i-a făcut cea mai mare surpriză managerului cinematografului devean și i-a dotat sala cu aparatură digitală 3D Sony 4K – singurul dispozitiv de acest gen din județ. „În luna martie, am primit de la România Film o centrală proprie pe gaz, în valoare de 25.000 de lei, care era absolut necesară pentru că în sală era foarte frig, iar oamenii nu puteau sta pe timpul iernii. În plus, am primit și aparatură digitală 3D Sony 4K, cea mai performantă aparatură din județ. Prețul acesteia se ridică la peste 100.000 de dolari. La cinema-urile mai nou apărute prin zonă nu există așa ceva, ei au 2K. De asemenea, la Patria avem sonorizare Dolby, care este foarte scumpă”, a adăugat Traian Ilincari.

Loading...