glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Cine și-l asumă pe Baloșin? Omul liberalilor, bănuit de activități ilegale la Prim Transprest

La începutul lunii, Poliția a ridicat documente de la societatea de transport a Primăriei Hunedoara, firmă aflată într-o situație economică dezastruoasă. Imediat după descinderea polițiștilor, directorul societății, Nicolae Baloșin, a demisionat fără să explice motivele deciziei sale. Surse din interiorul societății dau de înțeles că ancheta îl vizează pe șeful demisionar al firmei de transport, susținut pentru această funcție de PNL.

Consilierii PNL au vrut ca un membru al partidului lor să fie şef peste transportul local din Hunedoara
Consilierii PNL au vrut ca un membru al partidului lor să fie şef peste transportul local din Hunedoara

Liberalii din municipiul Hunedoara, „guvernați” de senatorul Carmen Hărău, au de ținut în mână un cartof extrem de fierbinte, pe care nu au cui îl pasa,  oricât de specialistă ar fi șefa lor în dat vina pe altul.

Omul liberalilor a îngropat transportul local

Firma de transport local aflată în subordinea Primăriei Hunedoara a ajuns într-o situație economică dezastruoasă sub conducerea lui Nicolae Baloșin, omul susținut de liberalii Eleonorei Carmen Hărău. În fața colapsului iminent și a întocmirii de către oamenii legii a unui dosar penal în ceea ce privește activitatea firmei, omul susținut de Hărău și-a prezentat demisia, refuzând să explice gestul său și motivele pentru care societatea a ajuns în pragul colapsului. Tăcerea lui Baloșin este suspectă, cu atât mai mult cu cât el este susținut de opoziție, și cel puțin teoretic, ar fi de așteptat să vorbească deschis despre problemele administrației. În luna decembrie a anului trecut, firma de transport local a avut nevoie de o subvenție de 109.000 de lei pentru a putea funcționa, iar în primele luni ale acestui an, subvențiile s-au păstrat la același nivel, sau chiar ceva mai ridicate. Demisia lui Baloșin este cu atât mai suspectă cu cât la începutul lunii februarie, cu toate greutățile prin care trecea societatea, declara că are de gând să prezinte un plan de management cu care să participe la concursul pentru postul de manager al societății. (Momentan ocupa temporar această funcție.)

Hărău și Gherman, oamenii din spatele demisionatului Baloșin

Nicolae Baloșin a ajuns director interimar la firma Prim Transprest susținut de organizația PNL a municipiului Hunedoara, unde nimeni nu mișcă fără acordul senatorului Carmen Hărău și al președintelui Lucian Gherman. La ordinul celor doi, consilierii PNL din Consiliul Local Hunedoara au înaintat o adresă către Consiliul de Administrație a firmei de transport local prin care solicitau numirea în funcția de manager interimar a lui Nicolae Baloșin. Adresa a fost semnată de șase din cei șapte membri ai grupului liberal din C. L. Hunedoara. Singurul consilier care a refuzat să semneze documentul de susținere a lui Nicolae Baloșin a fost Robert Muzsic. Pentru gestul său de a nu se conforma ordinelor primite de la conducerea PNL Hunedoara, Muzsic a fost exclus săptămâna trecută din partid, urmând să fie înlocuit implicit și din Consiliul Local.

Minvest, un alt semn de întrebare

Directorul demisionat al firmei de transport local din Hunedoara, susținut în funcție de echipa Hărău – Gherman, nu este la prima aventură în calitate de manager de firmă cu capital public. Toate încercările sale s-au soldat cu rezultate dezastruoase, și cu toate astea liberalii nu au ezitat să-l susțină în continuare. Baloșin a fost director tehnic la Minvest Deva în perioada în care firma a înregistrat cele mai proaste rezultate din întreaga sa activitate. Echipa managerială din care făcea parte și Baloșin a fost acuzată de numeroase nereguli, printre care de investiții neproductive sau închirierea de echipamente și utilaje cu prețuri nerentabile către firme de casă. Nici activitatea sa la societatea ECOSID nu a fost una care să-l recomande pentru un nou post de manager al unei societăți cu capital public. Și totuși, liberalii l-au susținut pe Baloșin.