glasul-hd.ro Web analytics

Infracționalitate

Cinci petroșeneni, propuși pentru arestare preventivă. Bărbații au agresat un paznic pentru a fura cablu de cupru

Mai mulți bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 49 de ani, sunt căutați de polițiști după ce l-au lovit pe paznicul unei firme și au furat mai multe bunuri din incinta acesteia. Unul dintre aceștia a fost reținut de polițiști. Ceilalți sunt căutați de oamenii legii. Toți sunt acuzați de tâlhărie.

Totul s-a petrecut în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Agentul de pază al unei hale din municipiul Petroşani, unde sunt depozitate construcţii metalice, a surprins un grup de bărbaţi în curtea societăţii, care transportau un conductor electric din cupru, în lungime de aproximativ 10-12 metri. În momentul respectiv, doi dintre bărbaţi l-au imobilizat, iar ceilalți au reușit să sustragă cablul şi să fugă de la faţa locului. Când a scăpat din mâinile hoților, paznicul a alertat autoritățile. Acesta a fost preluat de Ambulanță și transportat la Spitalul de Urgență Petroșani. Medicii au stabilit că bărbatul a suferit mai multe răni și a necesitat mai multe zile de îngrijiri medicale.

Identificați de polițiști

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au reușit, luni, să-i identifice pe hoți. Este vorba despre cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 49 de ani, toți din Petroșani. Faţă de unul dintre suspecţi, în vârstă de 35 de ani, poliţiştii au luat măsura preventivă de reţinere pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani cu propunere de arestare preventivă, iar pentru ceilalţi patru suspecţi se vor face propuneri de arestare preventivă în lipsă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Laura Bradu. Surse din rândul anchetatorilor susțin că ceilalți patru bărbați ar fi părăsit țara la scurt timp după comiterea faptei.

5 bărbați sunt cercetați în acest dosar