glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Chinurile de pe Defileul Jiului se vor prelungi şi la anul

Autorităţile judeţelor Hunedoara şi Gorj sunt extrem de sceptice în ceea ce priveşte şansele ca reabilitarea DN 66 între Petroşani şi Bumbeşti să fie terminată până la 15 noiembrie, termenul stabilit prin contract între CNADNR şi asocierea de firme condusă de compania spaniolă Copisa.

Până luni, spaniolii de la Copisa trebuie să prezinte conducerii CNADNR o situaţie detaliată a stadiului lucrărilor şi propuneri concrete pentru derularea acestora, astfel încât să se respecte termenul de finalizare a proiectului. Altfel, riscă rezilierea contractului. Pe 23 aprilie, directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a vizitat şantierul de pe Defileul Jiului şi s-a declarat total nemulţumit de stadiul lucrărilor. Pe 24 aprilie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, trecea pe Defileu şi spunea că nu se înregistra nicio creştere a ritmului lucrărilor. Alţi şoferi care folosesc frecvent ruta ne-au spus însă că, săptămâna trecută, au observat, totuşi, ceva mai multe utilaje şi echipe de muncitori pe şantierul drumului, dar şi semafoare suplimentare. „Până pe 23 aprilie erau vreo cinci semafoare de la Lainici în jos, spre Târgu Jiu. Zilele trecute numărul lor a crescut, semafoare fiind puse şi de la Lainici în sus, spre Petroşani”, ne-a mărturisit un şofer care trece, săptămânal, pe Defileu.

Anunţul prefectului de Gorj

Zilele trecute, prefectul de Gorj, Alin Văcaru, declara pentru „Gazeta de Sud” că sunt şanse infime ca lucrarea să fie gata la 15 noiembrie 2015. „Constructorul este obligat să prezinte până duminică o situaţie cu ce şi-a propus să facă legat de acest contract de modernizare şi cum îl va onora. Nu se prezintă raportul, se ajunge la situaţia rezilierii contractului. (…) este mai mare întârzierea în Defileul Jiului. Dacă şefii CNADNR vor decide ca acest contract să fie reziliat, probabil că se va apela la procedura urgenţei pentru a găsi alt constructor capabil să finalizeze lucrările care au rămas în Defileul Jiului. Este o rută vitală pentru Gorj“, a spus prefectul Alin Văcaru, citat de cotidianul amintit.

Rezilierea nu ar fi o veste bună

Vicepreşedintele CJ Hunedoara, Adrian David, crede că o eventuală reziliere a contractului cu spaniolii de la Copisa ar întârzia şi mai mult lucrările pe Defileu: „Ultimatumul dat de domnul Neaga de la CNADNR e un pic tardiv. De anul trecut putea oricine să-şi dea seama că lucrurile nu merg cum trebuie acolo. O eventuală reziliere cred c-ar provoca o întârziere şi mai mare a executării proiectului de reabilitare, pentru că e vorba de posibile complicaţii juridice dar şi de organizarea unei noi licitaţii pentru desemnarea altui executant”, adaugă David.

Loading...