NEWS ALERT:
Home / Timp liber / Rețeta zilei / CHIFLE CU OUĂ
Picture+080a2

CHIFLE CU OUĂ

Ingrediente:
Pentru umplut: 2 linguri unt moale, 100 ml lapte călduț, 1 ou, 100 ml apă călduță, 1 linguriță zahăr, 1 praf sare, 1 lingură drojdie, 250 g făină.
Pentru aluat:, 10 ouă, 2 ardei graşi.

Mod de preparare:
Pentru aluat, drojdia se desface în apă caldă. Făină, sarea, zahărul, untul, oul și laptele se pun într-un vas și se adaugă amestecul de apă și drojdie. Se frământă până se obţine un aluat care se unge cu ulei și se lasă să crească 30 de minute. Aluatul se împarte în bucăţi de mărimea unei portocale care se mai lasă la crescut. Se fierb ouăle şi apoi se curăţă cu grijă. Fiecare ou se învelește într-o bucată de aluat în care s-a făcut un gol și s-a pus ardei gras tăiat cubuleţe și apoi se coc. Poftă bună!

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

Enduro Panorama 2013 0023

Weekend cu filme, Enduro Panorama și o expoziție de ciocolată

Pentru a ieși din stresul cotidian, hunedorenii au posibilitatea să vizioneze în acest final de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *