glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

CFR Călători pune în circulaţie un vagon pentru transportul de biciclete şi schiuri

CFR Călători a pus în circulaţie începând de ieri un vagon special dedicat transportului de biciclete şi schiuri, ca răspuns la solicitările comunităţii de biciclişti, potrivit unui comunicat transmis marţi de transportatorul feroviar. Proiectul-pilot vizează reamenajarea unui vagon prototip cu 20 de locuri pentru biciclete sau schiuri, 20 de locuri pentru călători şi cu un spaţiu bar-bistro.

„Demersurile noastre răspund solicitărilor comunităţilor de biciclişti de a folosi ca mijloc de transport trenul. În funcţie de felul în care va fi primit acest proiect-pilot şi de numărul solicitărilor din perioada următoare, luăm în calcul extinderea lui”, a declarat Iosif Szentes, directorul general al CFR Călători. Vagonul va putea fi comandat de grupuri care vor să călătorească pe diferite rute cu trenul, transportând în acelaşi timp şi echipamentul sportiv, în baza unei solicitări trimise pe adresa RelPublic.Calatori@cfrcalatori.ro cu cinci zile înainte de efectuarea călătoriei.

În 2016, CFR Călători a vândut un număr de aproximativ 16.000 de bilete pentru biciclete. „Oferta tarifară este flexibilă şi va fi calculată pe fiecare solicitare în parte”, precizează CFR Călători. Un bilet dus-întors pentru o bicicletă şi un pasager dintr-un grup de 20 de persoane va costa 60 de lei pe ruta Bucureşti-Braşov şi 120 de lei pe ruta Bucureşti-Constanţa. În prezent, parcul activ al CFR Călători dispune de 14 vagoane destinate transportului de biciclete, care pot transporta două-opt biciclete pe vagon.