glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Cetatea Devei, promovată la cel mai mare târg internaţional de turism din lume

Cetatea Devei a fost promovată la cel mai mare târg internaţional de turism din lume. Intitulat „World Travel Market”, tâgul a avut loc săptămâna trecută, la Londra (Anglia).

Targ WTM, Stand DevaÎn perioada 6-8 noiembrie, capitala Marii Britanii a găzduit Târgul Internaţional de Turism WTM. Evenimentul, ajuns la cea de-a 37-a ediţie, s-a desfăşurat în Complexul Expoziţional „ExCel” din Londra şi a reunit 5.000 de expozanţi din peste 180 de ţări şi regiuni. România a fost prezentă cu 50 de standuri expoziţionale, iar Cetatea Devei  a fost singurul monument istoric din judeţul Hunedoara promovat la acest târg. Standul municipiului Deva a fost vizitat de ambasadorul României la Londra, Excelenţa Sa Dan Mihalache, şi de secretarul de stat în Ministerul Turismului, Cristina Ionela Tărţeaţă, care i-au salutat pe toți expozanţii ce promovează imaginea României. Conform reprezentanţilor administraţiei locale Deva, la Târgul Internaţional de Turism WTM au participat companii de turism, oameni de afaceri, profesionişti din industria turismului, miniştri ai turismului și ambasadori din numeroase state, evenimentul fiind un prilej extraordinar pentru crearea şi stabilirea de contacte şi promovarea destinaţiilor şi ofertelor turistice. World Targ WTM2, ambasador Dan MihalacheTravel Market este cel mai important eveniment global pentru industria călătoriilor şi generează o cifră uriaşă de contracte de afaceri între participanţi. La finele săptămânii viitoare, Cetatea Devei va ocupa prim-planul atracţiilor turistice ale Hunedoarei la ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României, care va avea loc între 16 şi 19 noiembrie 2017, la Centrul Expoziţional „Romexpo” Bucureşti. Fortul medieval a atras atenţia vizitatorilor şi anul trecut, la alte două ediţii ale evenimentului, şi a adus municipiului Deva un premiu de excelenţă la Gala Turismului Românesc din 2016.

Peste 12.000 de turişti au vizitat cetatea, luna trecută

Targ WTM3, secretar de stat Cristina TarteataPeste 12.000 de turişti români şi străini au vizitat Cetatea Deva în luna octombrie 2017, potrivit datelor statistice ale Serviciului Administrare Cetate Deva. Puţin peste jumătate din numărul vizitatorilor (52 la sută) au fost adulţi, peste o treime (36 la sută) copii, alţi 10 la sută pensionari, iar ceilalţi – persoane cu dizabilităţi şi turişti care au beneficiat de călătorii gratuite cu telecabina care facilitează accesul spre monument. „Cifrele arată o creştere cu 10 procente a numărului de vizitatori copii și cu alte 7 procente a turiștilor pensionari comparativ cu luna septembrie 2017 – aceasta, dacă luăm în calcul doar persoanele care au folosit telecabina pentru cel puţin una dintre călătorii. De asemenea, numărul persoanelor cu dizabilităţi care au vizitat fortăreaţa medievală este mai mare cu 40 la sută față de prima lună a toamnei, când Cetatea a atras un număr total de turişti aproape egal Targ WTM4, Standuri Rocu cel înregistrat în intervalul ianuarie-martie 2017. Procentul vizitatorilor care folosesc telecabina pentru călătoria dus-întors continuă să fie unul ridicat – 92 la sută, deşi se constată totuşi o scădere cu 3 la sută faţă de datele statistice din perioada iulie-septembrie 2017”, se arată într-un raport al Serviciului Administrare Cetate Deva.

Aproximativ 365.000 de persoane au inclus Cetatea Deva pe lista obiectivelor vizitate, de la redeschiderea monumentului pentru public, în aprilie 2016. Statisticile arată o creştere de 30 la sută faţă de numărul total al turiştilor care au urcat Dealul Cetăţii în anii 2013-2015.

Loading...