glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate vrea reeditarea jocului din tur cu Ghiroda

După victoria din runda precedentă în faţa echipei secunde a Craiovei, echivalentă cu un balon de oxigen pentru moral şi dătătoare de speranţe atât ca rezultat cât mai ales ca joc, CNS Cetate Deva joacă mâine la Ghiroda în compania unei vecine de clasament, ACS din localitate. Partida va avea loc de la ora 17 pe stadionul „Emilian Pavel” şi contează pentru etapa cu numărul 23 a Ligii a treia, seria a patra.

Ghiroda se află pe locul 7 în clasament, Cetate pe locul 8, despărţite de un singur punct: 28 au gazdele de mâine, 27 devenii. ACS are opt victorii, patru egaluri, nouă înfrângeri şi golaveraj 36 – 32, CNS Cetate şapte victorii, şase egaluri şi opt înfrângeri, golaveraj 32 – 30. În prima manşă de la Deva devenii au făcut probabil cel mai bun joc al lor din întreg turul de campionat şi au câştigat cu 2 – 0, prin golurile marcate de Romică David şi Robert Cristian, rezultat stabilit încă din prima repriză.

Şoit şi Kelemen absenţi, Voineag incert

„Din păcate nu vom putea conta nici pentru acest meci pe Şoit şi Kelemen, în continuare accidentaţi. Chiar dacă de ieri Kelemen a revenit pe teren pentru un antrenament uşor, cu siguranţă nici unul dintre ei nu va putea evolua la Ghiroda. Incert este şi Voineag, care acuză o lovitură la genunchi şi nu ştim încă dacă va putea juca. Eventual numai dacă va fi neapărat nevoie o să îl introducem pe final de meci, ca să ne ajute. Întâlnim o echipă care a transferat în iarnă câţiva fotbalişti valoroşi, dar care va avea şi ea probleme cu indisponibilităţile, pentru că a încasat patru sau cinci cartonaşe galbene în partida din etapa trecută de la Băleşti şi au câţiva jucători suspendaţi. În tur am făcut un meci reuşit în faţa acestui adversar, sperăm să îl repetăm şi sâmbătă. Mergem cu încredere la Ghiroda, să luăm punct sau puncte. Trebuie doar să fim mai atenţi la faza de finalizare, să fructificăm măcar jumătate din numărul de ocazii pe care ni le creem la fiecare meci şi atunci cu siguranţă nu vom avea probleme“, a prefaţat această partidă Sorin Cornea, antrenorul principal al lui CNS Cetate Deva.

Derby la Craiova pentru liderul din Petroşani

Capul de afiş al etapei îl constituie fără îndoială meciul dintre CSU Craiova II şi ACS Şirineasa, care se dispută sâmbătă. Chiar dacă diferenţa faţă de urmăritoarele din clasament pare uriaşă, 12 puncte, asupra liderului seriei a patra mai pluteşte încă ameninţarea depunctării şi ştim cu toţii că deciziile Comisiilor Federaţiei sunt imprevizibile. Aşa că echipa de adopţie a Petroşaniului are nevoie (şi) de cele trei puncte din partida cu tinerii olteni pentru a-şi asigura un retur de campionat cât mai liniştit în vederea promovării.

Una dintre contracandidate, Naţional Sebiş, va sta în această etapă, iar celelalte două au jocuri mai uşoare, cel puţin teoretic. CSMŞ Reşiţa întâlneşte pe teren propriu pe Internaţional Băleşti, penultima clasată, iar CSM Lugoj joacă tot acasă cu ACSO Filiaşi, un adversar totuşi mai incomod decât al reşiţenilor. Ambele meciuri se dispută tot sâmbătă.

Astăzi, în deschiderea etapei, sunt programate trei partide care la prima vedere par destul de echilibrate. Excepţie face desigur deplasarea celor de la Hermannstadt II la Becicherecu, echipă care a făcut doar act de prezenţă în actuala ediţie a ligii a treia. În rest, întâlnirile Şoimii Lipova – Millenium Giarmata şi Centrul Naţional de Pregătire Timişoara – Gloria Lunca Teuz Cermei sunt deschise oricărui rezultat. Toate jocurile etapei, de vineri şi de sâmbătă, încep la ora 17.

Etapa 23

vineri, 20 aprilie

CN Pregătire Timişoara – Gloria Lunca Teuz Cermei

NMM Becicherecu Mic – AFC Hermannstadt II

CS Şoimii Lipova – CS Millenium Giarmata

sâmbătă, 21 aprilie

CSM Lugoj – ACSO Filiaşi

CSM Şcolar Reşiţa – CS Internaţional Băleşti

ACS Ghiroda – CNS Cetate Deva

CSU Craiova II – ACS Şirineasa

CS Naţional Sebiş stă