glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate vizează a cincea victorie la rând

Aflată în cea mai fastă perioadă din acest sezon, CNS Cetate Deva întâlneşte astăzi, de la ora 14, pe teren propriu, Centrul Naţional de Pregătire Timişoara. Adversara devenilor este o echipă alcătuită din juniori U-17 ani, adică generaţia celor născuţi în 2000. Cetate este neînvinsă din etapa a cincea de campionat, adică din 22 septembrie, şi a înregistrat în ultimele patru partide jucate tot atâtea victorii.

Cifrele de la care pleacă această întâlnire sunt favorabile devenilor. Cetate ocupă locul 4 în clasament, cu cinci victorii, trei egaluri şi două înfrângeri, 18 puncte şi golaveraj 20 – 12, iar formaţia din Timişoara se află pe locul 14, penultimul, cu două victorii, un egal şi şapte înfrângeri, 7 puncte şi golaveraj 6 – 21.

Un adversar care trebuie luat în serios

În ciuda acestei diferenţe aparent zdrobitoare, foarte tinerii oaspeţi de astăzi ai Devei sunt capabili de surprize, cum au dovedit-o deja în actuala ediţie a Ligii a treia. În etapa a doua au învins pe ACS Ghiroda, una din formaţiile puternice ale seriei, cu 3 – 2 într-un meci în care au revenit de la 0 – 1 şi 1 – 2; în etapa a şasea au reuşit un 1 – 1 notabil în deplasarea de la Filiaşi cu CSO; în plus, au fost extrem de aproape de o imensă surpriză la Reşiţa, unde CSM Şcolar a învins in-extremis cu 1 – 0, golul victoriei gazdelor venind abia în minutele de prelungiri. Nu intră în această categorie victoria Centrului din Timişoara cu Becicherecu, una în nota normalului.

De partea cealaltă, Cetate se confruntă cu noi probleme de efectiv, având trei jucători suspendaţi pentru această partidă. Victoria fără emoţii din etapa trecută (5 – 0 la Jimbolia cu Nuova Mama Mia) a creat probleme doar prin faptul că Robert Cristian, Lupu şi Firan au acumulat cel de-al patrulea cartonaş galben şi vor trebui să stea o etapă, ne-a informat antrenorul Sorin Cornea. Chiar şi aşa însă, formaţia deveană pleacă la acest meci din postura de favorită certă.

Programul etapei a 12-a din Liga a 3-a, seria a 4-a  

vineri, 10 noiembrie

ACSO Filiaşi – AFC Hermannstadt II

CS Naţional Sebiş – Gloria Lunca Teuz Cermei

CNS Cetate Deva – CN Pregătire Timişoara

sâmbătă, 11 noiembrie

CS Internaţional Băleşti – CSM Lugoj

ACS Şirineasa – NMM Becicherecu Mic

CS Şoimii Lipova – CSM Şcolar Reşiţa

CSU Craiova II – ACS Ghiroda

CS Millenium Giarmata stă.

Loading...