glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate, un tur întreg fără punct(e) pe teren străin!

~~Echipa patronată și antrenată, momentan, de Marian Muntean a pierdut și ultimul joc disputat în deplasare, în acest tur de campionat. Devencele au cedat, 23-28 (13-12), pe terenul celor de la CSM Ploiești, după un nou meci în care desprinderea adversarelor a venit în ultimele zece minute.

Până atunci, cele două formații – apropiate valoric – s-au succedat la conducere, de fiecare dată însă, fără a avea mai mult de un gol sau două diferență.

Cădere liberă

Finalul de meci le-a aparținut însă gazdelor care au profitat de căderea fizică și psihică a devencelor (lipsite de aportul lui Petrinja și Toth, „răpuse” de o răceală care a afectat, de altfel, mai multe jucătoare) întorcând de la 20-21 în minutul 48, la 28-23 la ultimul buzzer! Până atunci s-a jucat într-un ritm destul de slab, presărat, pe alocuri, cu multe întreruperi şi decizii pripite ale arbitrilor. Drept dovadă că în primele cinci minute tabela îngheţase doar la 2-1 pentru gazde. Apoi s-a mers cap la cap. Ba cu Deva la conducere (3-5, 9-10), ba cu adversarele din Prahova (7-6, 9-8). Iar asta s-a datorat şi lui Şerban şi Miskovic, care au prins o zi foarte bună între buturi. La pauză, Cetate intră în avantaj, 12-13. Tipic. Doar că la fel de tipic a irosit tot ce a construit în prima parte, cu nonşalanţă în cea de-a doua. Mai cu seamă în ultimele zece minute. Şi de la 20-21 în minutul 48, s-a făcut 28-23 la final! Unul de coşmar, la fel ca precedentele.

CSM Ploieşti  28 (12)
Portari: Şerban (9 intervenţii), Ifrim (8 intervenţii).
Marcatoare: R. Ştefan 5, Dincu 5, Vlaskanici 4, Sheiko 3, Preda 3 (toate de la 7m), Gherman 3, Roman 2, Shutska 2, Ionescu 1.
Antrenor: Goran Kurtes

CSM Cetate Deva 23 (13)
Portari: Miskovic (10 intervenţii), Suba (3), Poenaru.
Marcatoare: Krnic 7, Cartaş 7 (1x7m), Malac 4, Simion 3, Rusu 1, Din 1.
Antrenor: Marian Muntean

Arbitri: Anton Drăgănescu şi Adrian Eremia (ambii din Gorj).
Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 400.