glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate are un meci crucial în deplasare la Giarmata

CNS Cetate Deva îşi joacă astăzi una dintre ultimele şanse la promovarea în liga secundă, înfruntând de la ora 18, în deplasare, pe Millenium Giarmata. Doar trei puncte separă formaţia deveană de liderul seriei, când mai sunt doar patru etape de disputat din actualul sezon. Misiunea lui Cetate este însă una mult mai dificilă decât pare la prima vedere, pentru că între ea şi mult doritul loc 1 se află alte patru echipe cu punctaj superior şi în plus cu avantajul rezultatelor mai bune din întâlnirile directe cu devenii.

Această etapă a 23-a din seria a patra a Ligii a treia are însă o încărcătură aparte şi este posibil ca rezultatele ei să fie decisive în privinţa şanselor uneia sau alteia dintre pretendentele la promovare. Spunem aceasta deoarece patru dintre primele cinci clasate susţin partide în deplasare, cu grad mai mare sau mai mic de dificultate, în timp ce alta – Industria Galda – are un meci foarte greu pe teren propriu cu ocupanta locului 6, incomoda CSM Lugoj.

Doar victoria îi menţine pe deveni în cărţile promovării

Toate calculele pentru păstrarea dreptului de a mai spera la Liga a doua încep de la trei puncte obligatorii în întâlnirea de astăzi cu Millenium. Nu este deloc o misiune imposibilă, pentru că gazdele din Giarmata ocupă locul 10 în clasament, cu 23 de puncte din şase victorii, cinci egaluri şi 11 înfrângeri, golaveraj 27 – 40, în timp ce Deva se află pe locul 5, cu 40 de puncte obţinute din 13 victorii şi un egal, opt înfrângeri şi un golaveraj 38 – 35. În tur s-a impus Cetate cu un 2 – 0 fără istoric, golurile fiind marcate de N’Doye – aflat atunci la debutul său în formaţia deveană – şi Bloj. În etapa precedentă Millenium a pierdut 1 – 3 la Rovinari cu Pandurii II, după ce reuşise în premieră în acest retur să lege două victorii, 2 – 1 la Timişoara cu Poli II şi 3 – 1 acasă cu UTA II. Cetate vine după două succese la rând, 2 – 1 acasă cu Reşiţa şi 3 – 2 în deplasare cu UTA II, ambele obţinute cu Ousmane N’Doye şi Petru Clep pe banca tehnică. “Vrem să câştigăm toate meciurile pe care le mai avem de jucat, nu ne uităm la clasament, o să vedem la sfârşit pe ce loc terminăm”, a fost declaraţia lui N’Doye după fiecare din cele două partide pe care le-a avut de susţinut în calitate de antrenor.

Cu un ochi şi la meciurile contracandidatelor

După cum spuneam la început, nu doar Cetate joacă în deplasare în această etapă, ci şi Ripensia, Sebiş şi Reşiţa. Liderul Ripensia nu va pleca însă din Timişoara, pentru că adversara sa Mama Mia Becicherecu Mic, penultima clasată în serie, îşi susţine partidele de acasă pe stadionul “CFR” din capitala Timişului. În tur am consemnat o neprezentare a gazdelor de astăzi, Ripensia câştigând astfel cu 3 – 0 “la masa verde”.

O deplasare mult mai dificilă are Naţional Sebiş, ocupanta locului 3 (aflată la egalitate de puncte cu liderul), la Pandurii II Târgu Jiu, o formaţie care poate pune probleme oricui, mai ales pe terenul din Rovinari. În tur a câştigat Naţionalul, cu un 1 – 0 “scurt”.

Şcolar Reşiţa, echipă situată la doar un punct în urma primelor trei clasate, merge la Galtiu pentru întâlnirea cu Unirea 1924 Alba Iulia, echipă care a plecat foarte bine în acest retur, urcând mult în clasament, însă a scăzut ritmul în ultimele etape. În tur la Reşiţa a fost 2 – 1 pentru Şcolar.

În fine, mâine se joacă derbyul etapei, Industria Galda (locul 2) – Municipal Lugoj (locul 6). Lugojenii s-au impus în partida tur cu 1 – 0.

Orice paşi greşiţi al celor patru din faţă, plus victoria proprie obligatorie cu Giarmata, ar putea apropia pe Cetate încă puţin de eşalonul doi.

Tags