glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate a remizat fără gol, acasă, cu Filiaşiul

De la o echipă care în două meciuri a marcat şapte goluri şi a primit şase, cum a fost Cetate Deva în acest început de campionat, se aştepta un festival ofensiv în partida de acasă cu CSO Filiaşi. Numai că partida de vineri nu a corespuns deloc acestui scenariu, mai ales în a doua repriză, în care fazele periculoase au apărut mai degrabă la poarta lui Raţ. 

Finalmente, întâlnirea s-a terminat fără goluri, Cetate rămânând neînvinsă, însă formaţia deveană a rămas datoare suporterilor la capitolul calitate a jocului. Prilejuri de revanşa sunt însă destule săptămâna aceasta, primul chiar mâine, cu Reşiţa, în Cupă, următorul vineri, în campionat cu Şirineasa, ambele întâlniri urmând a se disputa pe teren propriu.

Început promiţător, pe urmă devenii au cedat iniţiativa

Încă din start Cetate s-a instalat comod în jumătatea adversă şi ocaziile au început să curgă la poarta lui Nedeanu. În min. 4, Robert Cristian, foarte activ şi în acest meci, centrează de pe dreapta, David reia frumos din întoarcere şi juniorul din poarta Filiaşiului scoate cu piciorul. Tot Cristian îşi încearcă şutul din poziţie centrală, însă acesta e slab şi portarul reţine (min. 5). O fază trasă aproape la indigo cu cea de la prima ocazie vine în min. 8, cu Cristian centrând de pe partea dreaptă, David preia în 6 metri, iar continuarea este un dribling pe tuşă şi o minge respinsă de defensiva doljeană până la Moţ, care şutează într-un adversar.

Oaspeţii îşi arată colţii în atac în min. 10, când centrarea periculoasă a lui Geanimu este boxată de Raţ, apoi un minut mai târziu când Dinu pătrunde şi şutează din marginea careului mare, însă din nou portarul devean intervine excelent şi respinge în corner.

În min. 12, deja-vu cu Robert Cristian centrând de pe dreapta pentru David, aflat în careu, dar acesta lasă neinspirat balonul să curgă pentru Lupu, aflat departe de fază, care nu ajunge la minge. Centrarea lui Borhot îl găseşte în poziţie bună pe Geanimu, a cărui lovitură de cap trece mult pe lângă poartă (min. 18). Tot Cristian trage de la mare distanţă, însă şutul e deviat de un apărător şi ajunge în braţele portarului (min. 23), iar contraatacul purtat de Boldea la o minge recuperată de el la mijlocul terenului şi continuat de David aduce doar un corner pentru gazde (min. 26).

După un debut furtunos jocul s-a stins vizibil pe parcurs, oaspeţii reuşind să calmeze şi să echilibreze disputa, ba chiar să aibă iniţiativa. Ultima ocazie deveană din prima parte îi aparţine lui Mintaş, care reia din apropierea porţii mingea trimisă din lovitură liberă de Cristian, dar Nedeanu prinde (min. 34). Finalul de repriză aparţine Filiaşiului, cu Borhot având o incursiune pe dreapta soldată cu un corner (min. 37) şi Dinu reluând cu capul pe lângă poartă o centrare a lui Geanimu (min. 42).

Mult mai puţine faze de poartă în repriza a doua

Partea secundă a avut în general acelaşi aspect ca şi finalul primeia, cu oaspeţii având mai mult posesia şi impunându-se în duelurile individuale de la mijlocul terenului. Cetate a avut foarte puţine acţiuni ofensive în tot acest interval de timp. Lovitura liberă din marginea careului de 16 metri acordată la henţul comis de Nedeanu este bătută dezamăgitor în zid de Cristian (min. 55), şutul lui David la colţul scurt după o pătrundere pe stânga este respins de portar în corner (min. 56), acţiunea individuală frumoasă a lui Moţ este finalizată cu un şut peste poartă (min. 60), o combinaţie dintre Staicu şi Doboş pe stânga se termină cu balonul în braţele portarului (min. 70), şutul încercat de Staicu de la distanţă este deviat (min. 83) şi… cam asta a fost tot pentru Cetate.

În replică, cei de la Filiaşi au arătat mult mai periculoşi în atac. Borhot – şut de la distanţă (min. 60), Calu – de puţin pe lângă poartă (min. 64), Geanimu – corner executat foarte periculos direct pe poartă, respinge Raţ excelent (min. 73) şi mai ales o fază rarisimă, un contraatac purtat patru contra unu (!) soldat cu o ratare incredibilă, când Raţ şi Coteţ s-au opus pe rând deschiderii scorului (min. 81) la cea mai mare ocazie de gol a meciului au fost oprtunităţile avute de oaspeţi. Prelungirile nu au adus nimic în afară de un şut mult peste poartă a lui Cruşoveanu (min. 90+2) şi o centrare a lui Bărculeţ care a adus doar un corner, fără finalitate (90+3), astfel că cele două echipe au trebuit să se mulţumească doar cu câte un punct.

CNS Cetate – CSO Filiaşi 0 – 0

CETATE: Raţ – Ionică, Mintaş, Coteţ, Doboş – Boldea, Moţ (86 Scarlat) – Firan (63 Bărculeţ), R. Cristian, M. Lupu (46 Staicu) – David. Antrenor Sorin Cornea.

FILIAŞI: Nedeanu – Calu, Preda, Tereche, Cruşoveanu – Borneci, Tudor – Borhot (73 Moraru), Badea (80 Papa), Geanimu (83 Chivu) – Dinu (90 A. Lupu). Antrenor Victor Naicu.

„Nu sunt mulţumit de joc”

„Aşa cum am spus înainte de meci, nu suntem favoriţi în faţa nimănui. Eram avizaţi asupra adversarului de astăzi, o echipă din Sud, bună, cu un presing agresiv. Pot spune că nu sunt mulţumit de jocul de azi. Am reuşit doar trei şuturi pe poartă, la mijlocul terenului nu am avut progresie progresivă, am pasat prea mult în lateral, nu am avut calitate să jucăm în duelurile de unu la unu. Avem o echipă tânără, dacă nu jucăm împreună, colectiv, nu putem reuşi. În ce priveşte jucătorii noştri cu experienţă, sigur că întotdeauna aşteptările sunt mai mari de la ei. Însă David a intrat astăzi un pic accidentat, iar Robert Cristian a fost singur la mijlocul terenului, nu a fost ajutat de coechipieri. Pentru noi urmează meciul de marţi din Cupă cu Reşiţa, în care ne vom lupta să câştigăm. Cei mai buni şi cei mai în formă din lot vor juca, nu menajăm pe nimeni. Numai prin meciuri şi prin experienţă pot să crească aceşti jucători tineri şi să alcătuiască o echipă.”

Sorin Cornea, antrenor CNS Cetate Deva

„Am pierdut două puncte”

„Am făcut un joc bun, am dominat tactic, ne-am creat mai multe ocazii, între care acel contraatac patru contra unu din final la care trebuia să marcăm, aşadar consider că am pierdut azi două puncte. Cred că puteam să obţinem mai mult, remarc şi prestaţia portarului advers (n. red. Raţ) care i-a ţinut în viaţă, a respins de două ori cu piciorul şi a mai avut alte două intervenţii, inclusiv la acel contraatac. Ştiam că Deva are doi jucători foarte buni, David şi Cristian, am reuşit să îi neutralizăm. Remarc disciplina tactică a jucătorilor mei, îi felicit pentru felul cum au evoluat. Suntem o echipă în reconstrucţie, în vară au venit mulţi jucători, care au adus un plus. Obiectivul nostru în acest sezon este o clasare între locurile 1 – 7. Acum urmează însă Cupa, acasă cu Roşiori, vom alinia cel mai bun 11 pentru că vrem să câştigăm acest meci.”

Victor Naicu, antrenor CSO Filiaşi