glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate a pierdut surprinzător la Giarmata

CNS Cetate Deva a ajuns la al patrulea meci oficial fără victorie şi la a treia înfrângere consecutivă în acest sezon. Vineri, devenii au fost învinşi în etapa a cincea de campionat cu 3 – 2 la Giarmata de Millenium, penultima clasată înaintea acestei etape. Deja se poate vorbi despre o criză de rezultate în acest sezon la gruparea deveană, care alunecă periculos în jumătatea inferioară a clasamentului seriei a patra din Liga a treia.

Meciul a început cum nu se putea mai bine pentru Cetate, cu o deschidere rapidă de scor. În minutul 7 o centrare în careul gazdelor l-a găsit pe vârful de atac David, care a trimis pe lângă portar pentru 0 – 1. „La 1 – 0 ne-am mai creat două – trei ocazii de gol, dar nu am reuşit să mai înscriem. Apoi, în ultimul minut din prima repriză, la o minge lungă în careul nostru a fost o intrare imprudentă, un jucător de la Giarmata a căzut şi s-a acordat penalty. Au marcat (n. red.: Ghighilicea a fost cel care a transformat lovitura de pedeapsă acordată) şi s-a intrat cu 1 – 1 la pauză”, a spus Sorin Cornea, antrenorul echipei devene.

Egalaţi a doua oară şi învinşi pe final

Tot Cetate a început mai bine şi repriza secundă. Staicu, intrat la pauză în locul lui Lupu, a trimit o minge în adâncime pentru David şi golgeterul din acest sezon al Devei şi-a făcut din nou datoria şi a înscris pentru 2 – 1, readucând pe Cetate în avantaj. Din păcate au reapărut din nou problemele din primele etape în defensiva deveană şi acelaşi Ghighilicea a egalat în minutul 58. “A fost o minge trimisă în adâncime în apărarea noastră, la care ne-am invitat pe rând cine să intervină, balonul a ajuns la ei şi ne-au egalat din nou. La 2 – 2 am încercat să câştigăm, am controlat jocul, am dominat, dar în minutul 89, la un contraatac cu un singur jucător de-al lor împotriva a trei apărători de-ai noştri am luat gol pe colţul scurt (n. red: Anagor a şutat de la 18 metri lateral stânga, aproape de vinclul porţii lui Raţ)”, a declarat imediat după meci Sorin Cornea pentru „Glasul Hunedoarei”.

Băgaţi în şedinţă la al treilea eşec

Tehnicianul devean s-a arătat, în mod firesc, nemulţumit de rezultat şi în mod special de atitudinea avută în joc de unii dintre elevii săi. “Am jucat pe un teren foarte bun, nu a plouat, nu a fost soare sau caniculă, am avut parte de condiţii excelente pentru fotbal. Luni vom avea o şedinţă la club, pentru că iată, am ajuns la a treia înfrângere la rând, şi vom discuta nişte lucruri, să vedem de ce unii dintre jucători au atitudinea asta”, a menţionat antrenorul lui CNS Cetate.

Cetate va juca în etapa viitoare vineri, la Deva, în compania nou promovatei Şoimii Lipova.

Millenium Giarmata – Cetate Deva 3 – 2 (1 – 1)

MILLENIUM: Miklos – Sporin, Stupu, Buzdugan, Cherecheş –Domşa, Codrea, Stoica (min. 46 Bungău), Pricop (min. 70 Rus) – Ghighilicea (min. 88 Copoeru), Anagor (min. 90 Grunţă). Antrenor Răzvan Leucă.

CETATE: Raţ – Şoit (min. 72 Firan), Mintaş, Coteţ, Doboş – Boldea, Moţ – Kelemen (min. 35 Ionică), R. Cristian, Lupu (min. 46 Staicu) – David. Antrenor Sorin Cornea.

Au marcat: Ghighilicea (45 – penalty, 58), Anagor (89), respectiv David (7, 55)

„A fost un meci interzis cardiacilor! Sunt foarte bucuros că am reuşit o revenire spectaculoasă, după ce am fost conduşi de două ori. Felicit întreaga echipă, care a dat dovadă de caracter şi putere de luptă, în faţa unei formaţii greu de învins”, a spus Daniel Moraru, conducător al CS Millenium Giarmata, citat de sporttim.