glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate a pierdut cu Reşiţa şi a ieşit din Cupă

Cetate Deva nu a mai reuşit să repete parcursul de anul trecut din Cupa României, când a ajuns în faza în care a dat piept cu o prim-divizionară, Gaz Metan Mediaş. De data aceasta devenii au fost învinşi marţi de colega de eşalon, CSMŞ Reşiţa, cu 0 – 1, după un meci fără veleităţi tehnice, decis în cele din urmă de o eroare de portar care a dus la marcarea singurului gol al partidei.

Fără un vârf de atac veritabil – Tecsi este indisponibil de mai multă vreme, iar David a jucat accidentat în partida precedentă cu Filiaşiul – Cetate a pus în puţine rânduri probleme în ofensivă unei candidate la promovare din seria a patra. Nu e mai puţin adevărat că nici oaspeţii nu s-au omorât cu firea în acest joc, dovadă că au lăsat în afara formulei de start „piese grele” ca Poiană, Velcotă sau Szijj.

Ocazii numărate pe degetele de la o mână în prima repriză

Prea puţine lucruri au fost de notat în primele 45 de minute. În primul sfert de oră balonul s-a plimbat pe la mijlocul terenului, ajungând rar în preajma celor două careuri. Două încercări de combinaţie eşuate între Firan şi Bărculeţ de o parte şi o pasă riscantă la portar ce a dus la o bâlbâială de care Negoescu era să profite de partea cealaltă a fost toată istoria primului sfert de oră. Abia în minutul 15 a venit primul şut spre poartă, când Robert Cristian a finalizat trimiţând peste transversală faza pornită de la Doboş şi continuată de Moţ. Primul şut pe spaţiul porţii i-a aparţinut lui Moţ, foarte prezent în joc în această partidă, care l-a întins serios pe Zimmermann cu o minge trimisă de la 22 de metri la rădăcina barei, portarul reşiţean reuşind să respingă în corner (min. 21). A urmat replica oaspeţilor, cu Himcinschi nereuşind să preia din poziţie bună în careu (min. 25) şi marea ocazie a lui Negoescu, cap din 6 metri pe lângă poartă (min. 27). Până la pauză Kelemen (min. 35) şi Doboş (min. 41) au mai avut câte o intervenţie oportună în defensivă şi asta a fost tot.

Devenii, mai activi după pauză însă golul a venit în poarta lor

Nu s-a schimbat foarte mult aspectul jocului nici în partea secundă. Abia la zece minute de la reluare am notat prima şansă de gol, cu Mintaş bine găsit de Moţ în 16 metri, dar deposedat de Banac. Lupu a ratat lovitura de cap la centrarea lui Robert Cristian (min. 56), Kelemen şi Firan au irosit două contraatacuri (min. 59 şi 62), după care Bauman are o intervenţie excelentă, scoţând cu piciorul la marea ocazie a lui Costin din minutul 65. Din păcate juniorul din poarta Devei greşeşte un minut mai târziu, când prinde şutul mult mai uşor de parat al lui Himcinschi, însă din plonjon scapă mingea în faţă, permiţând lui Velcotă să înscrie simplu pentru 0 – 1.

A urmat un forcing al gazdelor, cu Mintaş avansat în postura de vârf împins, iar Cetate a avut cea mai bună perioadă de joc din acest meci pe final. Lupu a avut un semiluft din mijlocul careului (min. 70), Zimmermann a ieşit şi a boxat bine la lovitura liberă bătută de Robert Cristian (min. 72), Mintaş, scăpat singur în careu, a fost blocat in-extremis (min. 81), Lupu şi Costea au trecut amândoi pe lângă minge la o centrare bună (min. 82), iar Costea repetă ratarea din 6 metri (min. 86). Reşiţenii au mai avut o singură ocazie, când centrarea lui Costin a lovit bara laterală (min. 83), însă golul din minutul 66 a fost suficient pentru calificarea lor în turul 4.

CNS Cetate Deva – CSM Şcolar Reşiţa 0 – 1 (0 – 0)

CETATE: Bauman – Kelemen, Mintaş, Şoit, Doboş – Boldea, Moţ (77 Costea) – Bărculeţ (63 Ionică), R. Cristian, Firan (76 Scarlat) – Lupu. Antrenor Sorin Cornea.

REŞIŢA: Zimmermann – Iova, Banac, Doda, Muselin – Vaştag (83 Săndescu), Breşneni – Costin, Beloescu (53 Poiană), Negoescu (56 Velcotă) – Himcinschi. Antrenor: Roco Sandu.