glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate joacă mâine pe terenul „lanternei” seriei

Chiar dacă şansele la promovarea în liga secundă mai există doar pe hârtie, Cetate Deva şi le joacă până la capăt. Cinci puncte îi separă pe deveni, aflaţi pe locul 5 în seria a patra a Ligii a treia, de prima poziţie, ocupată înaintea acestei etape cu numărul 22 de Industria Galda de Jos, un lider cât se poate de surprinzător al campionatului.

Cetate evoluează mâine, de la ora 17, în compania celor de la UTA Bătrâna Doamnă II şi, chiar dacă meciul se dispută în deplasare, pleacă evident cu prima şansă. Aceasta dată fiind atât diferenţa de valoare recunoscută între cele două echipe, cât şi faptul că formaţia arădeană, aflată pe ultimul loc în clasament, are unele probleme de efectiv, tot în această sâmbătă juniorii arădeni urmând să susţină la Cluj un joc decisiv pentru calificarea la turneul final Elite U-19, astfel că cei mai buni dintre ei vor merge acolo.

E nevoie doar de victorii până la finalul campionatului

Întâlnirea de mâine pleacă de la următoarele cifre: Cetate se află, după cum spuneam, pe locul 5, cu 37 de puncte acumulate în 21 de meciuri, 12 victorii, un egal şi opt înfrângeri, golaveraj 35 – 33, iar UTA BD II pe locul 14 (ultimul), cu 16 puncte adunate din patru victorii şi patru egaluri, cu 13 înfrângeri şi un golaveraj 16 – 33. În tur partida de la Deva dintre cele două formaţii s-a încheiat cu victoria la limită a gazdelor de atunci, 1 – 0 prin golul marcat de Vaştag. A fost, să ne aducem aminte, prima victorie dintr-o serie de cinci consecutive cu care Cetate a încheiat turul de campionat şi a revenit spectaculos în lupta pentru promovare, după startul slab de sezon avut în toamnă.

De acelaşi lucru, adică de cinci victorii în tot atâtea etape rămase de disputat, are nevoie şi acum trupa deveană pentru a mai putea spera la promovare. „Vreau să câştig maxim de puncte în meciurile pe care le mai avem de jucat, asta e important, vedem la sfârşit unde o să ne clasăm”, spunea la finalul meciului cu Reşiţa, câştigat de Cetate cu 2 – 1, Ousmane N’Doye, cel care împreună cu Petru Clep s-a ocupat de pregătirea echipei după despărţirea de fostul tehnician Viorel Tănase.

După debutul cu victorie în faţa unei pretendente îndreptăţite la promovare, cum e CSMŞ Reşiţa, antrenorul-jucător al Devei are şansa să îşi treacă în cont şi cel de-al doilea succes consecutiv, în deplasarea cu arădenii de la UTA II. Cu o abordare curajoasă a jocului din etapa trecută, cu două vârfuri în 11-le de start şi o formaţie ofensivă, avându-l pe Tecsi în formă cu cele cinci goluri marcate în ultimele şase partide, N’Doye are toate motivele să continue pe aceeaşi linie şi în acest meci pe terenul unui adversar mai slab cotat.

Trei din patru contracandidate au meciuri uşoare

În ceea ce priveşte însă misiunea asumată cu mult curaj de Ousmane, aceea de a lupta în continuare pentru accederea în liga a doua, aici lucrurile nu stau deloc bine în privinţa şanselor. Patru echipe stau între Cetate şi obiectivul său declarat la început de sezon, şi toate patru au şi avantajul meciurilor directe cu devenii pe lângă diferenţa de puncte existentă. Iar în această etapă trei dintre ele un misiuni uşoare, jucând pe teren propriu cu formaţii din a doua jumătate a clasamentului.

Naţional Sebiş, aflată la trei puncte în faţa lui Cetate, joacă astăzi acasă cu Poli II şi pleacă evident din postura de mare favorită, câştigând şi în tur la Timişoara cu 1 – 0. Mâine evoluează şi celelalte contracandidate ale Devei. Ripensia şi Reşiţa întâlnind în propriile fiefuri pe Unirea Alba Iulia (în tur 1 – 0), respectiv Gloria Lunca Teuz Cermei (2 – 0 în tur) şi au toate şansele să îşi conserve diferenţa de trei, respectiv două puncte faţă de Cetate. Singura care are într-adevăr un meci de foc este Industria Galda, liderul aflat la cinci puncte de Deva, care merge „în vecini” la Ighiu, pentru derbyul încărcat de orgolii locale a judeţului Alba cu Performanţa, încheiat cu 0 – 0 în manşa tur.

Tags