glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate a fost învinsă de Unirea Alba în al doilea amical al săptămânii

După jocul bun de la Petroşani de luni, soldat cu cu un egal în compania ACS Şirineasa, miercuri Cetate Deva a fost învinsă în deplasare de Unirea Alba Iulia cu 2 – 0 (1 – 0) în penultimul amical al iernii. Devenii au plătit tribut numeroaselor absenţe – toate motivate – din lot, antrenorul Sorin Cornea având la dispoziţie doar 15 jucători, între care doi juniori sub 16 ani.

Partida s-a disputat la Oarda de Jos, golurile gazdelor fiind reuşite de Selagea (min. 12), la o gravă greşeală a portarului Apostol, şi de Iacşa (min. 88), pe un contraatac purtat de Boboia şi Captiu într-un moment când oaspeţii se aflau în ofensivă în căutarea egalării. Rezultatul putea fi altul, însă devenii au irosit bune oportunităţi de a înscrie, fiind şi lipsiţi de şansă la bara lui Bărculeţ (min. 49) sau la intervenţia portarului Ciuperceanu, care a scos de sub transversală balonul trimis din lovitură liberă de Voineag (min. 81).

Problemele de lot au influenţat randamentul jucătorilor

“Am abordat acest meci având un lot cu un efectiv mult diminuat: Lupu şi Robert Cristian sunt accidentaţi şi se pare că destul de grav din păcate, Tornai, Cârlejan, Teodorescu, Bogdan şi Huzum au avut examene la bacalaureat, Doboş a avut un deces în familie, i-a murit cumnatul şi a fost învoit toată săptămâna, suntem alături de el întreaga echipă şi îi dorim să treacă peste acest moment greu. Cu atâţia absenţi şi accidentaţi am apelat inclusiv la Ploscar şi Tarţa, doi copii născuţi în 2002, pe care i-am băgat să joace în repriza a doua. Dacă la meciurile de săptămâna trecută am împărţit minutele de joc, cam câte 45 la fiecare, la jocurile din această săptămână unii au fost nevoiţi să joace mai mult, de aici şi o oarecare stare de oboseală apărută”, a declarat antrenorul principal al lui CNS Cetate.

Un test util în condiţiile date

“A fost un meci echilibrat în prima repriză. Ei nu au avut nici un şut pe poartă, golul lor a venit pe o greşeală individuală a lui Apostol, care a călcat pe minge şi un jucător de-al gazdelor a trimis în poartă. Repriza a doua noi ne-am aflat în control total, am avut o bară a lui Bărculeţ şi alte trei ocazii mari de a marca prin David, Voineag şi Bedea. Pe sfârşit de meci am mai primit un gol, pe undeva nemeritat după aspectul jocului, la un contraatac pe partea dreaptă şi o centrare nu am fost atenţi în apărare şi astfel s-a terminat 2 – 0. A fost un test bun, pe fondul de oboseală despre care vorbeam din partea noastră”, a mai adăugat tehnicianul devean.

În aşteptarea începerii campionatului

“Aşa cum spuneam, cum nu avem teren de antrenament am preferat acestă variantă, să ne antrenăm prin joc, de aceea am susţinut amicale din două în două zile, trei meciuri pe săptămână. Mai avem meciul cu Avrig de sâmbătă, de la ora 11, cu care încheiem această perioadă a jocurilor de verificare, iar peste o săptămână începem campionatul. Trebuie ca băieţii să se odihnească, să se gândească doar la fotbal. Potenţial avem, mai trebuie să nu apară probleme fizice, cum din păcate au Robert Cristian şi Lupu, care foarte probabil nu vor putea juca în prima etapă. Vrem să începem returul cu un rezultat bun, la Sebiş cu Naţionalul”, a spus Sorin Cornea.

Unirea Alba Iulia – Cetate Deva 2 – 0 (1 – 0)

UNIREA: Suciu – Morar, Onacă, Scrob, Giurgiu – Goguţa, Schiau – Adam, Selagea, Davidaş – Lăsconi; au mai jucat Ciuperceanu, Petric, Boboia, Rus, Oprea, Matei, Ştef, Grozav, Tat, De Marco, Iacşa, Ignat, Păcurar, Captiu. Antrenor Adrian Bicheşi.

CETATE: Apostol – Kelemen, Tătaru, Şoit, Cornea – Boldea, Moţ –  Bărculeţ, Bedea, Voineag – R. David; au mai jucat Gârlea, Coteţ, Ploscar, Tarţa. Antrenor Sorin Cornea.