glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate, duel aprig la Zalău. Muntean atenţionează: „Jucăm la Zalău şi împotriva arbitrajului!”

CSM Cetate Deva caută să lege al doilea succes la rând în Liga Naţională. După ce au trecut de HC Dunărea Brăila, hunedorencele vor să vină cu toate punctele şi din deplasarea de astăzi de la Zalău, acolo unde vor da piept cu echipa condusă de Gheorghe Tadici. Principalul finanţator al Cetăţii anunţă însă că gruparea pe care o patronează va fi nevoită să joace şi împotriva arbitrajului.

Afirmaţia lui Muntean vine după ce Federaţia a stabilit ca jocul de sub Meseş să fie arbitrat de duo-ul Marcel Sas (Marghita)-Marius Pintea (Cluj-Napoca), despre care proaspătul viceprimar al Devei crede că sunt „prieteni de-ai Zalăului lui Tadici”.

„Ca lot stăm mai bine. Totul depinde de arbitraj”

Conducătorul formaţiei hunedorene nu are frică de echipa din Zalău, ci mai degrabă de brigada de arbitri delegată la joc. „La prima vedere, lotul nostru este apropiat valoric, dacă nu chiar mai bun decât cel al Zalăului, dar cu cuplul de arbitri Sas şi Pintea «prieteni» ai Zalăului – nici nu ştiu ce să spun. Ca să fim câştigători la Zalău, trebuie să jucăm şi împotriva arbitrajului. Jucăm în deplasare, fără nicio presiune şi încercăm să obţinem un rezultat cât mai bun. Repet, totul depinde de arbitraj. Voi sta însă pe bancă pentru a le motiva pe fete şi pentru a mă asigura că totul decurge normal”, a spus Muntean. Partida de astăzi din Sălaj se anunţă a fi una disputată, având în vedere că nici una dintre cele două formaţii n-a început campionatul tocmai cum şi-ar fi dorit. Dacă în ceea ce priveşte situaţia Cetăţii, aşteptările nu au fost prea mari, având în vedere programul dificil, oficialii Zalăului văzuseră un alt debut pentru echipa lui Tadici. Succesul de răsunet din urmă cu două săptămâni de pe terenul celor de la „U” Alexandrion Cluj a fost şters cu buretele de rezultatele slabe ale Zalăului din meciurile cu SCM Craiova şi CSM Ploieşti – unde gruparea de sub Meseş a fost învinsă de penultima clasată. Astfel, HC Zalău a intrat într-un con de umbră din care vrea să iasă chiar în această rundă. Misiunea devencelor este îngreunată şi de incertitudinea care planează asupra stării de sănătate a interului Cristina Malac şi a pivotului Claudia Din-Mojoiu – accidentate în jocul cu Dunărea. Şi gazdele au o situaţie similară, evoluţia Claudiei Constantinescu stând sub semnul întrebării, după o accidentare suferită la Cluj.

PROGRAMUL COMPLET AL ETAPEI A VIII-A:

Mureşul Tg. Mureş – HCM Roman

HCM Rm. Vâlcea – HCM Baia Mare

Dunărea Brăila – Neptun Constanţa

HC Zalău – CSM Cetate Deva

Unirea Slobozia – CSM Ploieşti

U Jolidon Cluj – SCM Craiova

CSM Bucureşti – Corona Braşov

(s-a jucat după închiderea ediţiei)