glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Devatrans debutează azi în noua ediţie din Liga Naţională

După multele peripeţii – în primul rând organizatorice – pe care le-am descris pe larg în Glasul Hunedoarei, echipa de handbal feminin Cetate Devatrans joacă în fine primul meci al sezonului astăzi, de la ora 18, în Sala Sporturilor din Deva. Adversara sa este una dintre cele mai puternice formaţii din competiţia internă, Corona Braşov, ocupanta locului 3 din prima ligă feminină în ediţia trecută de campionat.

Braşovencele se prezintă la această partidă după un galop de sănătate în primul tur din Cupa EHF, unde au dispus de formaţia bosniacă HZRK Grude în ambele manşe, cu scoruri mai mult decât concludente, 43 – 16 şi 40 – 17. Antrenorii lui Corona sunt Mariana Târcă şi Dumitru Berbece, veniţi în acest sezon pe banca echipei de sub Tâmpa.

Cetate Devatrans s-a pregătit cu nouă jucătoare

De partea cealaltă, Cetate se află sub comanda profesorului Ioan Mătăsaru, cel care a condus-o de pe bancă în returul Diviziei A şi la turneul de baraj de la Piteşti şi care a efectuat şi pregătirea din vară cu echipa, în regim de lot redus numeric şi după o lungă incertudine în privinţa eşalonului în care aceasta va activa.

“Încercăm tot ce este omeneşte posibil ca să scoatem un rezultat cât mai bun, în compania unui adversar de calibrul Coronei Braşov. Am avut în ultimele zile la pregătiri nouă handbaliste, un portar şi opt jucătoare de câmp, cu ele vom aborda şi partida de debut în campionat. Am tot zis că nu o să mai stau pe bancă în calitate de antrenor, dar văd că nu am încotro, trebuie să o fac în continuare”, a declarat antrenorul devencelor pentru Glasul Hunedoarei.

Handbalistele lui Cetate Devatrans, între ele numărându-se Abed-Kader, Seraficeanu sau Savko – singurul portar din lot – plus cele nou venite la echipă vor da aşadar piept cu mult mai titratele Sorina Târcă, Burghel-Neagu, Dincă, Chiper, Cartaş din tabăra braşoveană, în acest ultim meci din prima etapă a Ligii Naţionale, ediţia 2016 – 2017.

Rezultatele etapei 1 din Liga Naţională:

HCM Rm. Vâlcea – U Cluj 21 – 18

CSM Bistriţa – Dunărea Brăila 26 – 30

CSM Bucureşti – Danubius Galaţi 36 – 15

Unirea Slobozia – HCM Roman 28 – 28

Măgura Cisnădie – SCM Craiova 25 – 33

CSM Ploieşti – HC Zalău 25 – 26

Cetate Devatrans – Corona Braşov se joacă astăzi

Tags