glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Deva şi alte 8 cluburi au înfiinţat Liga Profesionistă de Handbal

Nouă cluburi din România, în frunte cu Cetate Deva şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, au înfiinţat, luni, Liga Profesionistă de Handbal, alegându-l ca preşedinte pe fostul mare jucător, Alexandru Dedu. Unicul finanţator al Cetăţii, Marian Muntean, este unul din cei patru membri ai biroului executiv.

Luând exemplul fotbalului şi baschetului, handbalul a căpătat de luni statutul de sport profesionist. Nouă cluburi din ţară, (trei la masculin şi şase la feminin) care au structură monosportivă, un număr de minimum de şapte jucători legitimaţi în cadrul clubului cu meseria de handbalist, bază sportivă şi o garanţie financiară care să-i permită să susţină financiar echipa în sezonul actual şi-au dat mână pentru consfinţirea LPH-ului.

Marian Muntean: „Un mare pas înainte”

Aflat, constant, printre principalii promotori ai ideii de Ligă Profesionistă, patronul Cetăţii, Marian Muntean se declară extrem de mulţumit de finalitatea discuţiilor purtate în acest început de săptămână. „Înfiinţarea Ligii Profesioniste de Handbal este o victorie pentru noi toţi cei care, de ceva timp, vorbeam de constituirea ei. Evident, unul din cele mai importante aspecte este acela că de sezonul viitor, LPH va negocia direct cu televiziunile drepturile de televizare, în joc fiind sume destul de mari. În al doilea rând, sper ca de acum să vorbim de greşeli de arbitraj tot mai puţine, pentru că acesta era unul din lucrurile de care noi, echipele mai mici, ne loveam tot timpul. Chiar dacă acum sunt implicate doar nouă cluburi sunt sigur că până în luna mai, când se vor negocia drepturile de televizare pentru noul sezon, să adere toate cluburile, asta chiar dacă sunt sigur că, momentan, câteva grupări nu îmbrăţişează această idee, şi aici mă refer la cele departamentale”, a declarat Muntean.

HCM Constanţa, Potaisa Turda şi HC Odorhei, la masculin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, HC Zalău, CSM Cetate Deva, HCM Roman, Dunărea Brăila şi HCM Baia Mare, la feminin, sunt iniţiatoarele LPH.

Cetate, asalt sub Tâmpa

Formaţia de la poalele cetăţii joacă, astăzi, de la ora 17.00, pe terenul ocupantei locului şase în Liga Naţională, Corona 2010 Braşov, într-un meci ce contează pentru etapa cu numărul 13 (ultima a turului). Devencele vor juca şi în weekend, tot în deplasare, în compania nou-promovatei CSM Bacău 2010.

Vezi și

Close